SOL Parti'den 4 şehirde 'Aydınlık Ülke Yürüyüşleri': Laikliği kazanacağız

SOL Parti, ‘Aydınlık Ülke Yürüyüşleri’ne İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Samsun'da devam etti. Yapılan açıklamalarda, devrimci demokratik bir ülke için mücadele çağrıları yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  “Hilafete, Karanlığa Hayır. Aydınlık, Özgür, Demokratik Türkiye İçin Birleşelim" sloganı ile ülke genelinde halk yürüyüşleri başlatan SOL Parti, bugün 4 kentte sokağa çıktı.

Dün Ankara, Mersin ve Kırklareli’nde yürüyüş gerçekleştiren SOL Partililer, bugün 'Aydınlık Ülke Yürüyüşleri'ne İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Samsun'da devam etti.

Birgün'de yer alan habere göre; SOL Parti İstanbul İl Örgütü'nün yürüyüşü, Kadıköy- Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'ndan saat 13.20'de başladı.

Rıhtım'a doğru gerçekleştirilen yürüyüşte, Yürüyüş sırasında "Laiklik, adalet, memlekete sol gerek!", "Şeriata teslim olmayacağız!", "Karanlığı parçala, memlekete sahip çık!", "Tarikata değil, eğitime bütçe!" ve "Tarikat, cemaat hepsi kapatılacak!" sloganları atıldı.

İzmir'de Buca Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, Forbes Çarşısı’nda son buldu. 

Balıkesir ve Çanakkale SOL Parti il örgütleri Aydınlık Türkiye Yürüyüşünü Altınoluk’ta gerçekleştirdi.  

Samsun'da saat 13.30'da Çiftlik Caddesi Şehir kulübü önünde buluşan partililer laiklik sloganları eşliğinde Lise Caddesi’nin girişine kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapılırken SOL Parti Bölge Sözcüsü Pelin Bektaş ile SOL Feminist Haket’ten Burcu Kavalcı da “Şeriat ve hilafete geçit yok, laikliği yeniden kazanacağız” vurgusu yaptı.

 

 

 

(HABER MERKEZİ)