'Sokak köpeklerini besleme' cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet talebi

Sokak köpeklerini besledikleri için aynı aileden 3 kişiyi katleden iki sanığın yargılandığı davada, savcı iki kişi için 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 1'er kez de müebbet hapis cezası istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde 10 Haziran 2022'de, sokak köpeklerini besleyen komşuları Yahya Köşek (61), eşi Meryem Köşek (57) ve kızları Funda Güçlü'yü (37) katleden Ali İhsan Kılıç ve ağabeyi Mehmet Kılıç hakkında açılan davanın ilk duruşması İzmir 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada tutuklu sanık Mehmet Kılıç, taraf avukatları ve müştekiler hazır bulunurken, tutuklu sanık Ali İhsan Kılıç ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, duruşmada ilk olarak mahkeme başkanı olay anına ilişkin görüntüleri izleyip zapta geçti. Görüntülere ilişkin görüşleri sorulan Mehmet Kılıç, kendisinin silahla alakasının olmadığını belirterek, "Suçlu değilim. Kardeşim suçluysa cezasını çeker. Ben silahı bilmem" ifadelerini kullandı. 

MÜEBBET TALEBİ

Ardından mütalaasını sunun savcı, sanık Ali İhsan Kılıç hakkında, "kadına karşı nitelikli kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürme" suçundan 1 kez müebbet ve "silahla kasten yaralama" suçundan da 6 yıla kadar hapsini istedi. Diğer tutuklu sanık Mehmet Kılıç hakkında da yardım suçlamasıyla aynı cezaları talep eden iddia makamı, hakkında "kasten yaralama" suçundan dava açılan ve bu dosyayla birleştirilen Filiz Topaloğlu'nun beraatını talep etti. 

6 ARALIK'A ERTELENDİ

Mütalaanın ardından söz verilen müştekiler, sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Taraf avukatlarının mütalaaya ilişkin ek süre istemesi üzerine mahkeme başkanı, sanıkların tutuklulukların devamına karar verip, duruşmayı 6 Aralık'a erteledi. (HABER MERKEZİ)