Şok cihazıyla hayata dönen Ferit Kilis cezaevinde ilaçlarına ulaşamıyor: 'Tahliye edilmezse kaybedebiliriz'

Cezaevine girmeden şok cihazıyla hayata döndürülen Ferit Kilis, kalp spazmı riskine rağmen ilaçlarına ulaşamıyor. "Tahliye edilmezse kaybedebiliriz" diyen eşi Huriye Kilis denetimli serbestlik istiyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vazospastik angına tanısı bulunan Ferit Kilis, her an kalp spazmı geçirme riskine karşı cezaevinde tutuluyor. İlaçları tedarik edilmediği için eşinin risk altında olduğunu belirten Huriye Kilis, ilacın sağlanmasını ya da eşinin tahliye edilmesini istiyor.

İLAÇ YURT DIŞINDAN GETİRİLEMİYOR

Evrensel'den Volkan Pekal'ın haberine göre, Ferit Kilis, Emek Partisi (EMEP) Yüreğir İlçe Başkanı olduğu süre içerisinde ölüm orucunda yaşanan ölümlere dair sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle 6 aydır cezaevinde. Vazospastik angina tanısı bulunan Ferit Kilis, hastalığı için kullanmak zorunda olduğu nikorandil etken maddeli İkorel 10 mg ilacına ulaşamıyor.

Cezaevine girdiğinde elinde son bir kutu ilaç bulunan Kilis, SGK’nın ilacı sağlaması için açtığı davayı kazandı. Fakat SGK’dan gelen yazıda ilacın depolarında bulunmadığı, kendi imkanlarıyla sağlamaları durumunda ödemenin yapılacağı söylendi. İlacın tedarik edilmesi için Türkiye Eczacılar Birliğine başvuru yaptıklarını anlatan eşi Huriye Kilis, “Adana’daki oda ile de görüştük. İlacın yurt dışından tedariğinde sorun olduğunu söylediler. İlacı bir türlü getiremiyoruz” dedi.

'BURNUNDA TAMPONLA GÖRÜŞE GELDİ'

 Eşinin 3 gün boyunca burnundan kan geldiğini revirde kanı durduramadıkları için eşinin burnunda tamponla açık görüşe geldiğini anlatan Huriye Kilis, “Cezaevine gireli 6 ay oldu. Sadece bir ayında elinde kalan ilaçları kullandı. 5 aydır ilacını kullanamıyor. Tansiyonu yükseliyor. Diğer ilaçlar tansiyonunu düşüremiyor. Bu nedenle bu ilacı kullanmak zorunda” dedi.

'TAHLİYE EDİLMEZSE KAYBEDEBİLİRİZ'

Cezaevine girmeden iki yıl önce bu hastalık nedeniyle kalp spazmı geçirdiğini anlatan Kilis, ”Şok cihazıyla müdahale ederek hayata döndürüldü. O spazmı geçirirse yakınında hastane yok. Cezaevinde revire gidiyorlar, revirde tansiyon ölçüyorlar, ‘şunu yeme, bunu yeme’ diye tavsiyede bulunuyorlar. Şimdi de kalp spazmı geçirme ihtimali var ve tahliye edilmediği takdirde kaybetme riskimiz var” diye konuştu.

'DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULANMASINI İSTİYORUZ'

Eşinin rahatsızlığı nedeniyle yaptıkları itirazla ilgili Çukurova Üniversitesi, “Cezaevinde kalamaz” raporu vermesine rağmen Adli Tıp Kurumunun “Cezaevinde kalabilir” raporu verdiği için eşinin cezaevine girdiğini dile getiren Kilis, “Eşim şimdi cezaevinde hayati riskle yaşıyor. Cezasının denetimli serbestliğe çevrilmesini istiyoruz. Dışarıda spazm yaşadığında hastaneye yetişme imkanı var” dedi.