SMA hastası Defne'nin annesi: Fazla zamanımız kalmadı

SMA Tip 2 hastası 3 yaşındaki Defne'nin tedavisi amacıyla başlatılan kampanyada yüzde 55,39 seviyesine ulaşıldı. Anne Öznur Işıkdere, "Defne'nin vakti yok, kampanyanın hızlanması gerekiyor" dedi.

SMA Tip 2 hastası Defne Işıkdere üç yaşında.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 hastalığı ile mücadele eden 3 yaşındaki Defne Işıkdere'nin tedavisi amacıyla başlatılan kampanyada yüzde 55,39 seviyesine ulaşıldı. Anne Öznur Işıkdere, "Defne’nin vakti yok. Kampanyanın daha da hızlanması gerekiyor. Yani bir an önce bitirmemiz gerekiyor. Defne daha ağır bedeller ödemesin. Herkesten daha fazla yardım, daha fazla çaba istiyoruz” dedi.

Defne’nin söz konusu tedaviyi alabilmesi için 13,5 kilonun altında olması gerektiğini, uyguladıkları sıkı diyete rağmen kilo almasının önüne geçemediklerini belirten Öznur Işıkdere ANKA'ya yaptığı açıklamada, “Defne çok uzun süre 10,5 kilogramdı ama iki ay önce hastaneden 10 kilogram olarak çıktı. Hastanede aldığımız kortizon ve serum tedavilerinden dolayı Defne şu anda 11,5 kilogram... 13,5 kilogram olmadan önce bu tedaviyi alması gerekiyor. Kilo almaması için çok ağır diyetler ödüyoruz ama aldığı tedavilerden dolayı maalesef kilo almasının da önüne geçemiyoruz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)