Slovakya’da Kuran yakan kadına 3 yıl hapis cezası

Slovakya’nın Banksa Bystrica şehri mahkemesi Kuran yakan bir Slovakya vatandaşını "tahrik" ve “etnik nefret” suçlarından 3 yıl hapse mahkûm etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Slovakya’da mahkeme, 2017'de Kuran yakan Sheila Szmerekova'ya 3 yıl hapis cezası verdi.

Sheila Szmerekova 2017 yılında daha sonra video olarak da yayınladığı eyleminde Kuran'dan sayfalar koparmış, tuvalet kağıdı olarak kullanmış ve sonra da yakmıştı.

Szmerekova videoyu izleyenleri de 'Müslümanlara karşı mücadele etmeye' çağırmıştı.

BBC Türkçe'den Tarık Demirkan'ın haberine göre mahkeme Sheila Szmerekova’yı Müslümanların kutsal kitabını aşağılamak gibi aşırı bir eylemi gerçekleştirerek, "başka halklardan, kültürlerden ve dinlerden olanlara karşı halkı tahrik etmekten" suçlu buldu ve “etnik nefret” suçu işlediği için 3 yıl hapis cezasına mahkûm etti. Mahkeme Szmerekova’nın cezasının ertelenmemesine de karar verdi.

Szmerekova duruşmada Kuran'ı başka bir ülkede kitapçıdan satın aldığını, ancak videoyu Slovakya’da hazırladığını söyledi.

Suç konusu fiili işlediğini reddetmemekle birlikte Szmerekov, kendini suçlu hissetmediğini çünkü bu eylemiyle herhangi kimseye bir zarar verdiğini düşünmediğini de ileri sürdü. (HABER MERKEZİ)