Slaven Bilic: Fenerbahçe'yi reddetmek çok zor

Fenerbahçe'nin teknik direktör adayları arasında yer alan Slaven Bilic, "Fenerbahçe gibi bir kulübü reddetmek çok zor. Fenerbahçe gibi bir kulüpten size her zaman teklif gelmez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknik direktör arayışındaki Fenerbahçe'nin 1 numaralı adayı Slaven Bilic, ülkesi Hırvatistan'da sarı-lacivertli takımla ilgili açıklamalarda bulundu.

Germanijak'ın sorularını yanıtlayan Bilic, sezon başında Fenerbahçe ile anlaştığını ancak Beijing Gouan'ın kendisini bırakmadığını belirtti. Şu anda boşta olan 53 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe'den gelecek teklifi reddetmenin zor olduğunu ifade etti.

Bilic, Fenerbahçe ile ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi: "Sadece ben değil, gerçekçi olalım, Fenerbahçe gibi bir kulübü reddetmek çok zor. Fenerbahçe gibi bir kulüpten size her zaman teklif gelmez. İstanbul kulüpleri gerçek anlamda çok büyüktür. Türkiye gibi fenomen bir ülkeyi ve İstanbul'u hep çok sevdim."

Hırvat teknik adam, Pereira’nın göreve gelmesinin öncesinde sarı-lacivertli takımla anlaştığını da açıkladı.

Beijing Gouan başkanıyla arasının iyi olduğunu ancak sonuçların kötü olması nedeniyle ayrılmak istediğini söylediğini açıklayan Bilic, 2021’in yaz aylarında Fenerbahçe ile anlaştığını ancak kulübünün kendisini bırakmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Çin’den altıncı ayımda ayrılmak istedim. Fenerbahçe ile her konuda anlaştım. O zamanlar Çin’de ne zaman oynanır, oynanır mı bilinmezlik vardı. Ailem gelemiyordu. Futbola gelince her şey çok kötü gitti. Harika bir ilişkim olan başkana gittim ve ayrılmak istediğimi söyledim. Onun hatası değil ama sonunda durum değişti. Kalmamda ısrar etti. Sonuç zorunluluğu olmadan iki yıl kalmamı istedi çünkü stadyum yapıyor, uzun vadeli bir planı var. Üç gün boyunca her öğlen konuştuk ve sonunda sezon sonuna kadar kalacağımı ve elimden geleni yapacağımı söyledim. Ancak sezon bittiğinde, yine ayrılma durumunu konuşmak için anlaştık. Adil olduğumu, istersem ocak geldiğinde gidebileceğimi kabul etti. Ona buradaki işimi bitirdiğimi hissettiğimi söyledim ve hem insani hem de profesyonel düzeyde tek bir leke bırakmadan ayrıldık.”

Beijing Guoan ile yollarını ayıran Bilic, "Çin'deki işimi artık bitirdim. Reddemeyeceğim bir teklif gelmezse yaza kadar Hırvatistan'dayım" sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)