Şişli'de banka şubesinden para çuvalını çalan iki şüpheli 1200 KM ötedeki sınır kapısında yakalandı

Şişli'de banka şubesinden 2.5 milyon liralık para çuvalını çaldıkları, 1,5 saat sonra anlaşılan iki şüpheli, Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a geçmeye çalışırken yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Şişli’deki bir banka şubesine müşteri gibi giren iki kişi, banko arkasına bırakılmış ve içinde yaklaşık 2.5 milyon lira değerinde döviz ve Türk Lirası bulunan çuvalı çalarak kaçtı. Banka çalışanları hırsızlığı 1.5 saat sonra fark ederken, çuvalı alan şüphelinin yerde sürünüp alt boşluktan bankoların olduğu bölüme geçtiği anlaşıldı.

Şüpheli, çuvalı alarak şubede kendisini bekleyen arkadaşının yanına gitti. İki kişi geldikleri otomobille bölgeden uzaklaştı.

1.5 saat sonra bir çalışan banko arkasına geçip çuvalı bulamayınca durum fark edildi. Güvenlik kamerası görüntülerinden, çuvalın iki kişi tarafından alındığının belirlenmesi üzerine polise haber verildi.

Polis, güvenlik kameraları görüntülerinden eşkalini ve kaçtıkları otomobilin plakasını belirledikleri şüphelilerin il dışına çıktığını tespit etti.

AA'nın aktardığına göre Artvin üzerinden Sarp Sınır Kapısı'nı geçerek Gürcistan'a kaçmaya çalışan Kolombiya uyruklu J.L.G.S. (43) ve J.A.C. (40), burada gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinden 23 bin 120 avro, 54 bin 550 dolar, 2 bin 560 sterlin, 131 bin 90 lira ve 557 Kolombiya pesosu çıktı. (HABER MERKEZİ)