Şişkinlik şikayetiyle gitti, karnından 10 kiloluk kitle çıkarıldı

Adana'da yaşayan 50 yaşındaki Ayşe Arabacı, şişkinlik şikayetiyle gittiği hastanede, karnında 10 kiloluk kanserli kitle olduğunu öğrendi. Arabacı, "Mideme rahatsızlık verene kadar fark etmedim" dedi.

50 yaşındaki Ayşe Arabacı, operasyon sonrası doktora ve ekibe teşekkür etti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da Seyhan ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Ayşe Arabacı, midesindeki şişkinlik ve ağrı şikayetiyle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkikler sonucu Arabacı'nın karnında 10 kiloluk kanserli kitle olduğu tespit edildi. Ameliyata alınan Arabacı, üç saatlik operasyon sonucu sağlığına kavuştu. 

Doç. Dr. Sarıtaş, "Bu tarz kitleler çok fazla bulgu vermez. Bulgu verdiğinde ise büyük boyutlara ulaşmış olur" dedi.

'10 KİLO AĞIRLIĞINDA, 40 SANTİMETRE BOYUNDA'

DHA'da yer alan habere göre, 8 Ağustos'ta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde ameliyata alınan Arabacı'nın karnından 10 kilo ağırlığında ve yaklaşık 40 santimetre boyutunda dev kitle çıkarıldı. Arabacı, 3 saatlik ameliyatın ardından servise alındı. Sağlığına kavuşan ve serviste çocuklarıyla bir araya gelen Arabacı, "Mideme rahatsızlık verene kadar vücudumda bir kitle olduğunu fark etmedim. Bu derece büyük bir kitleyi taşıdığımı asla düşünmüyordum. Şişkinlik ve ağrı şikayetim artınca hastaneye başvurdum. Şu an gayet iyiyim ve ağrılarım tamamen geçti. Taburcu olacağım günü bekliyorum. Tüm ameliyat ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Doç. Dr. Sarıtaş da bu tarz tümörlerin erken teşhisinin zor olduğundan bahsederek "Hastada karın arka duvarı dediğimiz yağlı dokudan köken alan bir tümör tespit ettik. Bu tarz kitleler çok fazla bulgu vermez. Bulgu verdiğinde ise büyük boyutlara ulaşmış olur. Ameliyat sonrası ölçümlerimizde ortalama 10 kilo ağırlığında, 40 santimetreye yakın dev bir kitleyle karşılaştık" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)