Şırnak Barosu paylaştı: Ağaç katliamı devam ediyor

Şırnak Barosu, kentte süren ağaç kesimiyle ilgili bir video paylaştı. Videoda kesilen ağaçların kamyonlarla taşındığı görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak Barosu, Şırnak’ta devam ağaç katliamına ilişkin yeni görüntüler paylaştı. Baro daha önce, Keniyamîr, Birateto, Birapeşo, Deyndarok, Cinîwer, Belûzer, Rîsor, Serêrû, Tîkera, Qûrteka Pêşya, Girêdeyincê, Şerevan, Xirtkbestê ve Navyan bölgelerinde kesilen ağaçların, TIR ve kamyonlarla farklı bölgelere taşındığını da duyurdu.

Şırnak Barosu kamyonlarla taşınan ağaçların videolarını paylaşarak Twitter hesabından şu açıklamalarda bulundu: "Baromuzun hazırladığı raporlar, suç duyuruları ve diğer başvurularına rağmen kamuoyunda yeterli duyarlılık yaratılamadığından Şırnak'taki orman tahribatı ve ağaç katliamı devam etmektedir. Bugün Çevre ve Kent Komisyonu üyemiz tarafından çekilen görüntüde iki sıra şeklinde trafik işareti yüklendiği görülmektedir. Kısa bir süre içerisinde baromuzca yeni yasal başvurular ve eylem planı açıklanacaktır. Doğaya değerde olmayan tüm bakımlarını göstermeyebiliriz." (HABER MERKEZİ)