SİNPAŞ GYO çalışanları Kızılbük'te piknik yapmak isteyenlere saldırdı

Marmaris Kızılbük'te yargı kararlarına rağmen projeyi sürdüren SİNPAŞ GYO'nun çalışanları, bu kez kamu arazisinde piknik yapmak isteyenlere saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler Kızılbük mevkiindeki milli park içerisinde yargı kararlarına rağmen otel ve devre mülk projesinin inşaatını sürdüren SİNPAŞ GYO'ya bağlı çalışanlar, bu sefer kamu arazisinde piknik yapmak isteyenlere saldırdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, SİNPAŞ çalışanları piknik için gelen insanların özel eşyalarını tekmelerken görüntülendi. Piknik yapmak isteyenlerin kamu arazisine girişini engelleyen bir SİNPAŞ çalışanın, "Ben başkalarına benzemem" şeklinde tehditte bulundu.

Evrensel'in aktardığına göre, olay nedeniyle açıklama yapan Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

'MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Olayın 22 Ekim Cumartesi günü gerçekleştiği anlatılan açıklamada, “Milli parkta gezmek ve oturup sohbet etmek için alana giden vatandaşlar, Sinpaş’ın çalışanları tarafından şiddet uygulanarak engellendi, tehdit edildi ve malzemeleri tekmelenerek milli parka sokulmak istenmedi. Buradan da anlaşılıyor ki tüm şikayet, suç duyuruları ve görüntülere rağmen kanunları uygulaması gereken kurumların, kanunların eşit olarak herkese uygulamaması Sinpaş’ın cesaretinin kaynağını oluşturmaktadır" denildi.

Hukuk ve çevre mücadelesine devam edileceği dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Buradan bir kez daha mahkeme kararına uymayan Sinpaş/Kızılbük GYO ve milli parkı işgal edip yol kesenler ve onlara bu görevi verenler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.” (HABER MERKEZİ)