Sinop'ta ekmeğe zam geldi: Üretici de tüketici de memnun değil

Sinop'ta ekmek fiyatlarına zam geldi. 8 liraya yükselen fiyatlar üreticiyi de tüketiciyi de memnun etmiyor. Üreticiler artan maliyetlerden, tüketici ise alım gücünün düşmesinden şikayetçi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinop’ta ekmeğe zam geldi, 240 gram ekmeğin fiyatı 8 liraya yükseldi. 5 210 gram ekmeğin 5 lira olduğu kentte ekmeğin gramajı 240 grama yükseltilirken fiyatı da 8 lira oldu.

ANKA'nın haberine göre, Sinop’ta fırın işleten Sinan Özdoğru, tüketicinin zamlara tepkili olduğunu ancak zammın da kaçınılmaz olduğunu dile getirdi, "Eskiden 210 gram ekmek 5 liraydı. Şimdi 240 gram ekmek 8 liradan satılıyor. Vatandaşlar bu fiyata tepki gösteriyor. Doğal olarak 8 lira fazla geliyor. Bugün hayat şartlarında en ucuz ekmekti. Ekmeğe zam gelmesi zaten günümüz şartlarında kaçınılmazdı. O da geldi. Poğaça ve simit de 8 lira. Una, mayaya, elektriğe, suya, işçi maliyetlerine zam geldikçe mecburen fırıncı da ekmeğe zam yapmak zorunda. Bizim eski işlerimiz yok, eski kazançlarımız da yok. Eski kâr marjımız da kalmadı zaten, çünkü maliyetler arttı."

'KENDİMİ SOYGUNA UĞRAMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM'

Fırına müşteri olarak gelen Serpil Kaplan ise "Ekmek pahalı. Her şey pahalı. Markete gidiyoruz, soyuluyoruz. Fırına geliyoruz, soyuluyoruz. Kendimi soyguna uğramış gibi hissediyorum. İnsanların çığlıkları duyulmuyor. Ne diyeyim daha? Şaka gibi ama gülünmüyor. Ağlanacak halimize gülüyoruz" dedi.

Fırına ekmek almaya gelen Erol Korkmaz ise "Bunu alan var, alamayan var. Zaten hiçbir şeyin yanına yaklaşılmıyor. İnsanların da alım gücü maalesef artık yok, bitti. Hayat şartı çok zor. Dolar, benzin, mazot aldı başını gidiyor" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ekmek zam sinop