73. Locarno Film Festivali korona virüsü salgını nedeniyle iptal edildi

Locarno Film Festivali korona virüsü nedeniyle iptal edildi. Festival yönetimi, girişim başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 73. Locarno Film Festivali, korona virüsü salgını nedeniyle iptal edildi. Locarno Film Festivali tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 5-15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan festivalin İsviçre hükûmetinin salgın nedeniyle aldığı önlemler dolayısıyla iptal edildiği duyuruldu. Festival yönetimi bunun yerine bağımsız sinemayı desteklemek için bir girişim başlattı.

Locarno Film Festivali, başlatılan yeni girişimle birlikte bağımsız sinemaya verdiği desteğin farklı bir şekilde sürdürülmesini planlıyor. Locarno 2020 – For The Future of Films adını taşıyan bu girişim kapsamında filmleri salgın nedeniyle sekteye uğrayan ve bu yüzden maddi kayba uğrayan yönetmenlere para ödülleri verilecek. Bir Özel Leopar ödülü uluslararası bir sinemacıya, bir Özel Leopar ödülü de İsviçreli bir sinemacıya verilecek. Ödüllerin sahipleri yönetmenlerden oluşan iki jüri tarafından belirlenecek.

Locarno, aynı zamanda salgın nedeniyle kapılarını kapatmak zorunda kalan İsviçre’deki arthouse sinema salonlarına destek vermek için de ayrı bir girişim hazırlıyor. (HABER MERKEZİ)