Palu Ailesi'nin hayatı film oluyor

Yönetmen Emin Alper, Palu Ailesi'nin filmini çekecek. Alper, "Korku filmi yapacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye gündeminde uzun süre konuşulan Palu Ailesi, korku filmi oluyor. 30. Ankara Film Festivali’nde konuşan yönetmen Emin Alper, aile üzerine bir korku filmi yapmak istediğini açıkladı.

Son filmi Kız Kardeşler ile 38. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde Altın Lale ödülünü kazanan yönetmen Alper, sunucu Müge Anlı'nın programına katılan aileyle ilgili projesi olduğunu dile getirdi. Bir seyircinin “Korku filmi çekseniz ne kadar güzel olurdu” sözlerine Alper, şu yanıtı verdi: “Bir projem var. Palu Ailesi'ni korku filmi yapacağım" dedi.

PALU AİLESİ'NDE NELER OLDU?

Palu Ailesi, Müge Anlı'nın programıyla gündem oldu. Havva Palu, 2018’de oğulları İsa ve Fatih ile birlikte bir televizyon programına katılmış, kayıp kızı ve torununun bulunmasını istemişti. 11 yıl önce kaybolan Meryem Tanhal ve kızı Melike'nin öldürülüp, Tütünçiftlik sahiline gömüldüğü iddia edilmişti. Bunun üzerine Tütünçiftlik sahilinde arama yapılmış, ancak bir sonuca ulaşılamamıştı. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine Palu Ailesi'nin evine baskın düzenlenmişti. Palu Ailesi'nden 5 kişi ile damatları Tuncer ve eşi Emine Ustael, tutuklanmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Şubat 2019’da kabul edilmişti. Davanın ilk duruşması ise 8 Nisan’da yapılmıştı. Mahkeme heyeti, sanıkların akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istenmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 24 Haziran’a ertelemişti. (Kaynak: Ntv)