Güven Kıraç: Youtuberları incelemek istedim

Güven Kıraç, 'Kafalar Karışık' hakkında konuştu: Yeniliklere kayıtsız kalmak istemedim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güven Kıraç'ın yeni filmi 'Kafalar Karışık' beyazperdede. Filmde Youtuber fenomenlerinin yanı sıra Metin Akpınar, Erkan Can, Cihan Ünal, Perihan Savaş ve Erhan Yazıcıoğlu da yer alıyor. Kıraç, Youtuber fenomenleriyle birlikte rol almasıyla ilgili olarak, "'Kafalar Karışık'tan teklif gelince genç arkadaşların kimler olduğuna baktım. Zaten kulağım bu konuda hep doluydu. Youtuberlar hayatımıza girmiş bir mesele. Ben de böyle yeniliklere çok kayıtsız kalmak istemedim. İçinde bulunmamın, genç arkadaşlara destek vermemin onlara da bana da iyi geleceğini düşündüğüm için 'Kafalar Karışık'tan gelen teklifi kabul ettim" dedi.

'YOUTUBER İLGİ DUYDUĞUM BİR ALAN DEĞİL'

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'a konuşan Kıraç, "Kariyerimin bütününü baktığımız zaman festival filmlerinin ağırlıkta olduğunu görürüz. Bu yıl daha ticari sinemaya göz kırptığım bir yıl oldu. Büyük, 'konvansiyonel sinema' dediğimiz filmler içinde yer aldım. 'Kafalar Karışık'tan teklif gelince genç arkadaşların kimler olduğuna baktım. Zaten kulağım bu konuda hep doluydu. Youtuberlar hayatımıza girmiş bir mesele. Ben de böyle yeniliklere çok kayıtsız kalmak istemedim. İçinde bulunmamın, genç arkadaşlara destek vermemin onlara da bana da iyi geleceğini düşündüğüm için 'Kafalar Karışık'tan gelen teklifi kabul ettim. Elbette çok ilgi duyduğum bir alan değil. Belki de yaşım gereği... Çağın getirdiği yeniliklere, yeni olgulara, yeni oluşumlara kayıtsız kalmak istemiyorum. Onlara bakmak, onları incelemek, ne olduğunu anlamak için önce işin içine girip sonra işime geleni-gelmeyeni tasnif etmek istiyorum. Filmin ilk gösterimini Almanya'nın Köln şehrinde yaptık. Oradaki ilgi bir hayli fazlaydı. Zannediyorum burada da çok büyük bir ilgi olacak. Ben tatlı, güzel, romantik komedi izledim. Eli-yüzü düzgün, 'illa güldüreceğim' fikrine çok odaklanmamış, kendiliğinden, doğal, tatlı bir film. Bir yol komedisi, romantik komedi..." ifadelerinde bulundu.

'ÇOK BÜYÜK FANLARI VAR'

Youtuberların sinemaya adım atması hakkında ise ticari kaygıların ağırlıklı olduğunu vurgulayan Kıraç, "Çok büyük fanları var. Youtuberlar'ı çok büyük bir kitle takip ediyor. Onların sinema yolculukları nasıl olur bilemiyorum. Bir moda da olabilir, gün gelir bitebilir. Bu şekilde birkaç film daha yapabilirler. Biraz da arz-talep meselesi. 'Kafalar Karışık'ın nasıl karşılanacağı, sevilip sevilmeyeceği, izlenip izlenilmeyeceği ya da hangi oranda izleneceği onların yol haritalarını belirleyecek" diyerek sözlerini bitirdi.