Engelsiz Filmler Festivali başlıyor

Bu yıl 6'ncı kez sinemaseverlerle buluşacak Engelsiz Filmler Festivali 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da başlıyor. Festival Eskişehir ve Ankara'da da izleyicileri ağırlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Engelsiz Filmler Festivali' altıncı kez sinemaseverlerle buluşuyor. 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul, 12-14 Ekim'de Eskişehir ve 17-21 Ekim'de Ankara'da izleyicilerle buluşacak festivalde tüm gösterimler görmeyenler için sesli betimleme, duymayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösterilecek.

38 FİLM 9 BAŞLIK ALTINDA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Gösterimlerin yanı sıra farklı etkinliklerin de yer alacağı festivalde 38 film,"Engelsiz Yarışma", "Türkiye Sineması", "Dünyadan", "Engel Tanımayan Filmler", "Uzun Lafın Kısası", "Çocuklar İçin", "Sinema Tarihinden, “Otizm Dostu Gösterim” ve “Zebra” bölüm başlıkları altında izleyici ile buluşacak.

Festivalin İstanbul'daki adresi Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu) olurken, Eskişehir'de Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezi (Kırmızı Salon), Ankara'da ise Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut sinemaseverleri ağırlayacak.

ENGELSİZ YARIŞMADA 5 YERLİ FİLM YARIŞACAK

Sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazıları "Sesli Betimleme Derneği"nin hazırladığı festivalin Engelsiz Yarışma bölümünde bu yıl Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey”, Emre Erdoğdu’nun “Kar”, Tolga Karaçelik’in “Kelebekler”, Ümit Ünal’ın “Sofra Sırları” ve Tayfun Pirselimoğlu’nun “Yol Kenarı” filmleri yarışacak. Yarışmanın juri koltuğunda ise Nursel Köse, yönetmen Ramin Matin ve sinema yazarı Murat Özer yer alıyor. Beyazperde’nin değerli isimlerinin belirleyeceği En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ve Braille alfabesi ile de basılan pusulalarla seyirciler tarafından oylanarak belirlenen Seyirci Özel Ödülü, 20 Ekim Cumartesi saat 19.30’da Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak. (HABER MERKEZİ)