Instagram'da korku bugün başlıyor

Bugün bir korku dizisi yayına giriyor. Ama daha önce hiç yapılmamış şekliyle. Eşik adlı bu dizi, 59 saniyelik bölümler halinde Instagram'da yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Instagram'ın ilk korku dizisi “Eşik” bugün yayına başlıyor. 10 bölümlük korku türünde, haftada 2 bölüm olarak yayınlanacak. Dizinin senaryosunu yazan Erdoğan Eyrik, Seyithan Kartal ile birlikte filmin yönetmenliğini de üstlenmiş. Dizinin oyuncu kadrosunda ise, Gökhan Kalafat, Serdar Sezgin Güvenç, Burak Gürses, Ercan Geçkin, Şule Yılmaz, Neslihan Yalçın, Eren Arifer, Kenan Yalçın ve Gizem Erkoç yer alıyor.

Dizinin oyuncuları Erkan Çelik ve Gizen Nur Doğa ile ‘Eşik’i ve Instagram'da korku dizisi çekmenin zorluklarını konuştuk.

Erkan Çelik ve Gizen Nur Doğa ile ‘Eşik’i ve Instagram'da korku dizisi çekmenin zorluklarını konuştuk.

Instagram'da korku dizisi çekme fikri nereden doğdu?

Daha önce uzun metraj sinema filmi yapmış iki yapım şirketinin hayata geçirdiği bir digital proje ‘Eşik’. Dünyada yapılmış korku alanında ilk Instagram dizisi. Sosyal medya hesaplarımızda sıkça karşılaştığımız onlarca komedi videosunun arasında farklı bir yaklaşım içine girelim diyerek fikir birliği ile proje doğdu. Daha önce Instagram dizisi yapmaya çalışanlar oldu elbette ama biz bu alanda ilk korku ve gerilim dizisini çekmek istedik ve bunun üzerine yoğunlaştık.

Bölümleri 59 saniyeye yerleştirmekte zorlanıyor musunuz?

Dizi senaryo aşamasından çekimine kurgusuna kadar instagram platformu için hazırlandı. Bu haliyle bir hikayeyi 59 saniyelere bölmekten ziyade işin tüm matematiği 59 saniye üzerine kuruldu. Dolayısıyla buna uygun, doğru bir kurgu üzerinden gittik.

"Türkiye’de korku filmi sektörü her geçen gün büyüyen bir ivme seyrediyor. 2014 yılında çekilen Türk korku filmi sayısı 13 iken, 2015 yılında 22, 2016 yılında 28 filme yükselmiş. Burada bir arz talep meselesi olduğunun kanaatindeyiz."

‘PLASTİK MAKYAJ KONUSUNDA HOLLYWOOD TEKNİĞİ İLE ÇALIŞTIK’

Türkiye’de korku filmi kimi zaman teknik yetersizlikler nedeniyle çekilemiyor. Siz bunu nasıl başardınız?

Türkiye’de korku filmi sektörü her geçen gün büyüyen bir ivme seyrediyor. 2014 yılında çekilen Türk korku filmi sayısı 13 iken, 2015 yılında 22, 2016 yılında 28 filme yükselmiş. Burada bir arz talep meselesi olduğunun kanaatindeyiz. Bununla birlikte kitlelerin izleme ve sosyal medya kullanım alışkanlıklarına yönelik araştırma çalışmalarımız oldu. Aynı zamanda instagram hesaplarına girerek ilgi ve takipçi sayılarına yönelik bir çalışma gerçekleştirdik. Teknik altyapımız daha uzun metraj sinema filmi çektiğimiz için zaten yeterliydi sadece plastik makyaj konusunda Hollywood tekniği ile çalıştık. Bu da bizi eminim farklı kılan en önemli özelliklerden biri olacak. İzleyicilerden güzel tepkilere alacağımıza eminiz.

‘INSTAGRAM GİBİ ÇABUK TÜKETİLEN BİR ALANDA İŞ YAPMAK RİSK’

Bunun bir risk olduğunu düşünüyor musunuz?

Instagram gibi çabuk tüketilen bir mecrada iş yapmak tabii ki bir risk. Dizilerde gördüğümüz uzun bakışmalar, müzik, konunun uzun zamanda ayrıntılarla verilmesi süreyi uzatıyor biliyorsunuz. Burada biz izleyiciye konuyu ana hatları ile hızlıca vereceğiz. Dizinin tamamını aynı gün ardı ardına vermiş olmak da dizi mantığına aykırı olurdu. O sebeple stratejimizi bu yönde belirledik.

Özellikle internet üzerinden çok sayıda dizi yayınlanmaya başlandı son dönem. Sizce bu alternatifin kullanılmasının nedeni nedir? Büyük televizyonlarda kendine yer bulamıyor mu sinemacılar?

İnternet üzerinden özellikle de youtube üzerinden yayınlanan dizilerin finansal açıdan çok büyük bir pazar payına sahip olduğunu düşünüyoruz. Yapımcılar da bunu fark ettiği için projelerini internet platformlarına taşıyorlar. Türkiye’de 48 milyon internet kullanıcısı olduğu biliniyor. Bu da çok ciddi bir pay almasına sebep oluyor.

"Her mecrada avantaj olduğu gibi dezavantajlarda mutlaka olacaktır. İzleyici ile interaktif iletişime girerek belli bir kitleyi elbette takipte tutmayı amaçlıyoruz. Bunun sonrasında farklı projelerin üzerinde de çalışıyoruz. Projelerimizi farklı dijital platformlara da taşımayı hedefliyoruz."

Çekimler için hangi mekanları kullanıyorsunuz?

Çekimlerimizin hepsi İstanbul’da gerçekleştirdik. Köy evi sahnelerimizi Tayakadın’da çektik.

Dizinin Instagram'da yayınlanmasının bir avantajı da izleyenlerle interaktif bir etkileşime geçebilmesine olanak sağlamak mı?

Her mecrada avantaj olduğu gibi dezavantajlarda mutlaka olacaktır. İzleyici ile interaktif iletişime girerek belli bir kitleyi elbette takipte tutmayı amaçlıyoruz. Bunun sonrasında farklı projelerin üzerinde de çalışıyoruz. Projelerimizi farklı dijital platformlara da taşımayı hedefliyoruz.

‘İZLEYİCİ YORUMLARI AÇIK OLACAK’

Dizinin yayınlandığı bölümlerin altında yorumlar açık olacak mı?

Teaser’ımızı paylaştığımızda ilk hafta 12 bin kişi izledi ve yorumlara açıktı. Bizleri tanımayan insanların güzel yorumları, yani sadece işi beğendikleri için görüş bildirmeleri bizi daha iyisini yapmak için teşvik etti ve büyük moral kaynağı oldu. Devamında her bölümümüz yorumlara açık olacak.

Dizinin konusunu biraz anlatabilir misiniz? Sır değilse…

Orta yaşlarının başında olan Fikret, bir yıl önce kaybettiği eşinin acısıyla kendini toplumdan soyutlar ve şehir dışında bir evde yaşamaya başlar. Fikret, eşinin ölümüne neden olan üç kişiden ikisini kendisinin öldürdüğünü düşünür. Fikret, kendisini tehdit etmeye başlayan öldürdüğü bu iki insanın ruhlarıyla mücadele etmeye başlar.

*Diziyi https://www.instagram.com/esikdizi/ adresinden takip edebilirsiniz.