İnsan Hakları beyazperdede!

İnsan Hakları belgeselleri İzmir'de gösterilecek. Festival 7-10 Aralık tarihlerinde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşkencesiz bir Türkiye ve dünya hedefine ulaşmak amacıyla, çalışmalar yürüten Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV)'in 07-10 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘’İnsan Hakları Belgesel Film günleri’’nde Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan sorunlara yönelik farkındalık ve duyarlılık yaratan belgeseller gösterilecek.

Fransız Kültür Merkezi sinema salonunda, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi desteği ile 20. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında 8.’si gerçekleştirilecek olan “İnsan Hakları Belgesel Film Günleri”nin temasını OHAL koşullarında KHK ile görevinden ihraç edilenlerin maruz kaldıkları ihlaller oluşturuyor.

İŞ CİNAYETLERİ, ÇOCUK EVLİLİKLERİ, OHAL'E KARŞI EMEKÇİLER...

Sinemaseverler İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nde bu yıl, balığın ve denizin öyküsünü, iş cinayetlerine kurban giden işçileri, kent hakkı için mücadele eden sinemaseverleri, Brezilya’yı da saran ‘Gezi’ etkilerini, silahların ve çatışmaların ortasında geçen futbol mücadelesini, askerliklerini yaparken ayrımcılığa uğrayan Ermeni ve Yahudi gençlerini, çocuk evliliklerine karşı verilen okuma savaşını, erkekler tarafında öldürülen kadınları, OHAL’e karşı verilen kamu emekçilerini, Sri Lanka’da 26 yıl süren iç savaşın şiddetini ve Tahir Elçi’yi anlatan ülke içinden ve dışından seçme belgesel filmlerini izleyebilecek.

Gösterimler sonrasında filmlerden bazılarının yönetmenleri olan Devrim Tekinoğlu, Meral Özden Uç, Deniz Çankaya Salmanlı, İmre Azem, Ali Ergül, Sinem Babul ve Rabia Çetin’de filmlerine dair izleyicilerle söyleşi yapacaklar.