Alman filmleri seçkisi İstanbul Modern'de!

İstanbul Modern 'Almanya'dan Filmler' seçkisini sunuyor. Güncel filmler gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Modern Sinema, bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Almanya'dan Yepyeni Filmler" seçkisiyle, sinemaseverleri günümüz Alman sinemasının öne çıkan yapımlarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Etkinliğin programında bu yıl öne çıkan yönetmenlerden Volker Schlöndorff'un yeni filmi "Unutulmayan Aşk (Return to Montauk)" bulunuyor. İsviçreli ünlü yazar Max Frisch'in Türkiye'de de yayımlanan uzun hikâyesi Montauk'tan uyarlanan bu film, 60'lı yaşlarındaki yazar Max Zorn'un yeni kitabının tanıtım turnesi sırasında eski sevgilisi Rebecca’yla karşılaşması üzerine gelişen olayları konu alıyor.

Bu yıl Altın Ayı için yarışmış, 20'nci yüzyıl sanat tarihinin en önemli figürlerinden Joseph Beuys'un hayatını ve yapıtlarını konu alan Andres Veiel imzalı "Beuys" da yine program kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

Dünya prömiyerini Locarno’da yapan Jan Speckenbach’ın ikinci filmi "Özgürlük (Freiheit)", televizyon filmlerinin kamera arkasını ve oyunculuk mesleğinin inceliklerini konu alan ve Nicolas Wackerbarth'ın yönettiği" Kasting (Casting)", seyirciyi elektronik müzik dünyasına davet eden Romuald Karmakar'ın yeni belgeseli "Geceleri Almanya'yı Düşündüğümde (Denk ich an Deutschland in der Nacht") ve her geçen yıl zorlaşan bir meslek olan öğretmenliği mercek altına alan Jakob Schmidt imzalı" Öğretmenlik Zor Zanaat (Zwischen den Stühlen)" de programda yer alan filmlerden.