İlk ödül Londra'dan!

'Boşa Giden Her Şey' ilk ödülünü aldı. Film 24 Ağustos'ta Florida'da gösterilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Vural Uzundağ'ın Türker Ayyıldız'ın aynı adlı hikâyesinden senaryo uyarlamasını yaparak yönettiği kısa film "Boşa Giden Her Şey" Londra Falcon Uluslararası Film Festivali'nde (FIFF) "özel mansiyon ödülü" kazandı.

Uzundağ, Facebook'taki hesabından "Boşa Giden Her Şey'e ilk ödül Londra'dan geldi! Akademik anlamda ağırlığı olan bir festival olduğundan buradan bir ödül almak çok önemliydi! Bu filmi çekerken insanlarla bir olmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha anlamıştım, bu sebeple emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim! İyi ki de hep beraber olmuşuz" mesajını paylaştı.

Boşa Giden Her Şey'in başrollerini, Erdem Tepegöz'ün yönettiği Zerre'deki performansıyla 2013'te Moskova Film Festivali'nden "En İyi Kadın Oyuncu" ödülüyle dönen Jale Arıkan ile usta aktör Güven Kıraç üstlendi. Müge Bayramoğlu, Jasmine Direkoğlu, Alaz Uzundağ, Burak Güneş ve Ziver Armağan Açıl'ın da rol aldığı film, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle geçen yıl çekildi. Filmin sanat yönetmenliğini Evren Yılmaz, görüntü yönetmenliğini Hakan Kasırga, kurgusunu Vural Uzundağ ve Caner Küçük yaptı.

Londra'dan önce Los Angeles, Barcelona ve İskoçya'da izleyiciyle buluşan Boşa Giden Her Şey, 24 Ağustos'ta Florida'da gösterilecek.