Sinema salonlarından 'Black Widow'un Disney+'ta gösterilmesine tepki

Sinema salonu sahipleri "Black Widow"un sinemalarla aynı anda Disney+'ta gösterilmesine tepki gösterdi. Film, Marvel Sinematik Evreni'nin en kötü gişe yapan filmi unvanına sahip oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marvel filmi "Black Widow", iki hafta önce dünya çapında gösterimini yapmaya başladı. Türkiye'de yalnızca sinemalarda izleyicilerle buluşan film, Disney+'ın açık olduğu ülkelerde hem sinemalarda hem de platformda gösterime girdi. Sinema salonu sahipleri, filmin online platformda gösterime girmesine tepki gösterdi.

Beyazperde'nin haberine göre, Disney+'a üye olan kullanıcılar ek ücret ödeyerek "Black Widow"u evlerinden izleyebiliyor. Filmin sinemalarla birlikte online platformda gösterime girmesiyle, sinema gişelerinin pandemi döneminde zorlukla toparlanan gişelerinin azalması ve Disney+ yüzünden filmin korsan kopyalarının internete düşmesi gibi sorunlar ortaya çıkıyor.

BLACK WIDOW, MARVEL'IN EN KÖTÜ GİŞE YAPAN FİLMİ OLDU

"Black Widow", pazartesi günü yayınlanan gişe hasılatı verilerine göre, vizyondaki 2. haftasında yalnızca 26.3 milyon dolar elde ederek Marvel Sinematik Evreni'nin en kötü gişe yapan filmi unvanına sahip oldu. "Black Widow", filme erişim için 29.99 dolar talep eden Disney+'taki ilk haftasında 60 milyon dolar elde etti ancak henüz filmin platformdaki ikinci haftasıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. 

National Association of Theater Owners (Ulusal Sinema Salonu Sahipleri Derneği), pazar günü filmin sinemalarla aynı zamanda online bir platformda gösterime girmesi hakkında açıklamada bulunarak Disney+ ile sinema salonlarında aynı anda filmlerin yayınlanma fikrine karşı çıktı. Disney+ ise tüm bu duruma tepki gösterdiğini ve "Jungle Cruise" filminin gösterimleri sonrasında platform üzerinden sinemalarla aynı anda filmlerin galalarını yapmayacağını açıkladı.