Sinead O'Connor'ın varislerinden Trump'a: Şarkısını mitinglerinde kullanma

İrlandalı sanatçı Sinead O'Connor'ın varisleri, "Sinead’ın kendisinin ‘devasa şeytan’ diye tanımladığı biri tarafından müziğinin kullanılmasından iğreneceğini söylemek abartılı olmaz" dedi.

66'ncı Grammy Ödülleri'nde O'Connor anısına düzenlenen etkinlikte Annie Lennox sahneye çıkmıştı. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2023 yılında hayatını kaybeden İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor’ın varisleri, ABD'nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump’tan O’Connor’ın şarkılarını seçim mitinglerinde kullanmamasını istedi.

Geçen ay Trump, Sinead O’Connor’ın en bilinen şarkısı 'Nothing Compares 2 U’yu (Hiçbir şey seninle kıyaslanamaz) Maryland eyaletindeki bir mitingde çalmıştı. Şarkıcının varisleri yaptıkları açıklamada, “Sinead’ın müziğinin kullanılmasından iğreneceğini, incineceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini söylemek abartılı olmaz” ifadelerini kullandı.

'SINEAD, TRUMP'I "DEVASA ŞEYTAN" OLARAK TANIMLIYORDU'

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Sinead O’Connor’ın varisleri ve uzun süre şarkıcıyla çalışan müzik şirketi Chrysalis Records’un ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Sinead O’Connor’ın hayatını, dürüstlük, nezaket, adalet ve diğer insanlara karşı incelikle tanımlanan ahlaki kurallarla geçirdiği iyi biliniyor. Bu nedenle, Donald Trump’ın siyasi mitinglerinde Nothing Compares 2 U’yu kullandığını öğrenmekten öfke duyuyoruz. Sinead’ın kendisinin ‘devasa şeytan’ diye tanımladığı biri tarafından müziğinin kullanılmasından iğreneceğini, incineceğini ve hakarete uğramış hissedeceğini söylemek abartılı olmaz."

Açıklamada son olarak “Mirasının koruyucuları olarak Donald Trump ve ortaklarının müziğini kullanmasını bırakmasını derhal talep ediyoruz” denildi.

ABBA, JOHNNY CASH VE ELVIS PRESLEY'NİN DE ŞARKILARI ÇALINDI

Öte yandan, Donald Trump’ın sahneye çıktığı 24 Şubat’taki mitinginde Abba’nın “Dancing Queen”, Johnny Cash'in “Ring of Fire” ve Elvis Presley'in “Suspicious Minds” şarkıları da çalındı. Prince’in yazdığı ve O’Connor’ın seslendirdiği şarkı, 1990’da İngiltere müzik listesinde dört hafta birinci kalmıştı. O’Connor geçen yıl temmuz ayında 56 yaşında hayatını kaybetmiş, otopsi sonucu doğal yollardan öldüğü sonucuna varılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)