Sinan Ateş suikastı sonrası gündem oldu: Gülsuyu'nda neler oluyor?

Sinan Ateş'in öldürülmesi olayıyla gündeme gelen Gülsuyu çetesinin çocuk kaçırıp uyuşturucu kuryesi yaptığı, polisle işbirliği içinde olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sinan Ateş'in öldürülmesi olayıyla tekrar gündeme gelen Maltepe Gülsuyu çetesinin uyuşturucu ticareti yaptığı ve mahalledeki çocukları kaçırıp uyuşturucuya alıştırarak kurye olarak kullandığı ileri sürüldü. 

Birgün yazarı Ayça Söylemez, oğlu 13 yaşındayken kaçırılan Gülhanım Arık'ın çeteyle mücadele ederken başına gelenleri yazdı. Oğlu evden kaçıp çeteyle yaşamaya başlayan Gülhanım Arık, defalarca alıp eve getirdiği halde çocuğunun çete tarafından tekrar kaçırıldığını anlattı. Oğlunun saçından uyuşturucu analizi yaptıracağını duyan çetenin çocuğun saçını kazıtıp kendisini ardıklarını ve 'şimdi oğlunun saçını analize gönderemezsin’ dediklerini belirtti. Ayça Söylemez, pek çok kez şikayetçi olduğu halde işlem yapılmadığını belirten Gülhanım'ın ifadesinden şunları aktardı:  

"Gülhanım Arık bu arada polise 'çocuk kaçırma' suçlamasıyla defalarca şikâyetçi oluyor. Oğlu Şükrü - o dönem 18 yaşın altında olmasına rağmen - kendi isteğiyle gittiğini söyleyince, çete üyeleri ifade verip çıkıyor. Şükrü, annesine, 'Ben bu şahıslar hakkında kötü bir şey söyleyemem. Bu şekilde ifade verirsem beni öldürürler, sana da zarar verirler. Bunlara bir şey olmaz, arkaları sağlam, emniyette tanıdıkları var' diyor.

'ADLİYEDEN BENDEN ÖNCE ÇIKIYORLAR'

Hatta Gülhanım Arık şikayetlerinin birinde, çete üyelerinin gizlice kayda aldığı tehdidinin ses kaydını da polise veriyor.

Bundan sonra oğlu kayboluyor, arayışı morgda sürüyor. Oğlunun hayatta olduğu ortaya çıkınca yılmıyor, şikâyetlerine devam ediyor. Çete üyelerinin dükkanlarına gitmeye, oğlunu geri istemeye de…

Yine bir şikayetinde Zafer Turhan, Gülhanım Arık’ı arıyor, telefonu polislere vermesini istiyor, polislere 'Ben bırakacağım zamanı biliyorum, istediğim zaman bırakırım' diyor. Gülhanım’a da 'Git istediğin kadar şikayet et' diyor.

Zafer Turhan’ın değil ama Gülhanım Arık’ın evi basılıyor. Polis olduklarını söyleyen üç kişi evine girip Gülhanım’ı dövüyor, oğlunu alıp götürüyor. (Daha sonra bu kişilerin de çete üyesi olduğu, kendilerini polis olarak tanıtıp başka evlere de baskın yaptıkları ortaya çıktı.)

Gülhanım artık şikâyette bulunmaktan vazgeçiyor: 'Oğlumu zorla tutup uyuşturucu kuryesi yaptılar, silah verip soyguna gönderdiler, şikâyetçi olmama rağmen tutuklanmadıkları gibi adliyeden benden önce çıkıyorlar…'

Şükrü şimdi 24 yaşında. Mahallede bunu yaşayan tek çocuk değil: 'Oğlum gibi başka çocuklar da var, oğlumun arkadaşları… Hepsi aynı dönemde okulu bırakıp uyuşturucuya başladı, sonra da satmaya, hırsızlık yapmaya başladılar.'

Birkaç yıl sonra da bu çocuklarla ilgili hazırlanan iddianameleri konuşacağız, muhtemelen. Çünkü onları koruyan, kurtaran bir güç yok."