Sinan Ateş suikastı: 4 şüpheli daha tutuklandı

Sinan Ateş'e düzenlenen suikasta ilişkin gözaltına alınan aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu 4 şüpheli daha tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'e düzenlenen suikasta ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında iki özel harekat polisinin bulunduğu 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturmada gözaltına alınan 18 şüpheliden 4'ünün daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

AA'nın haberine göre sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten savcıya ifade vermeye başladı. Şüphelilerden 3'ünün İstanbul'dan getirildiği belirtildi.

Tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği çıkarılan 4 şüpheli, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir" denildi.

Suikastla ilgili gözaltına alınan 18 şüpheliden 7'si daha önce adliyeye getirilmiş, bunlardan 6'sı "tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklanmış, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Ateş hayatını kaybetmiş, Bozkurt ise omzundan yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)