Silivri'de onlarca leylek yüksek gerilim hatlarına çarptı

Silivri'nin Küçük Sinekli Mahallesi'nde onlarca leylek yüksek gerilim hatlarına çarparak öldü. Mahalleliler her sene yaşanan durumla ilgili önlem alınmamasından şikayetçi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Silivri’de onlarca leylek öldü. İddiaya göre leylekler, göç yolu sırasında yüksek gerilim hatlarına çarparak hayatını kaybetti. Mahalleliler durumu, "Yüksek gerilimler var, pervanelerin bağlantıları var, tedbir alınması lazım. Bizim belediyelere müracaatımız pek etkili olmuyor. Elektrik direklerine konuyorlar, artı ve eksi elektrikten dolayı ölüyorlar" diyerek anlatıyor.

DHA'nın aktardığına göre sonbaharın yaklaşmasıyla her sene olduğu gibi göç etmeye başlayan leylekler Silivri’nin Küçük Sinekli Mahallesi'nde elektrik hatlarına takılıyorlar. Duruma tepki gösteren Küçük Sinekli Mahallesi sakinleri her sene yaşanan durumla ilgili tedbir alınmamasından şikayetçi: "Göç zamanı olduğu için ölüyorlar. Toplu uçuş olunca tellere konuyorlar. Köyün içine girince ölü leylekleri görüyoruz. Üzülüyoruz, onların da canı var." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Leylek göç Silivri