Şili'de hayvanat bahçesi çalışanları, devlet başkanlığı önüne ölü aslan bıraktı

Şili'deki Los Angelas Hayvanat Bahçesi çalışanları zorunlu anestezi nedeniyle ölen bir aslanın cesedini başkent Santiago'daki devlet başkanlığı önüne bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şili'nin Los Angeles kentindeki hayvanat bahçesinin çalışanlarıTarım ve Hayvancılık İdaresi (SAG) tarafından anestezinin zorunlu tutulması sonucu öldüğünü belirttikleri 14 yaşındaki Zeus adlı aslanın cesedini başkent Santiago'daki devlet başkanlığı sarayı La Moneda'nın önüne bıraktı.

Reuters'ın haberine göre çalışanlar "Hükümet hayvanları öldürüyor" yazılı bir afiş açtı. 

Mikroçip okumak için anestezi uygulamasının gerekmediğini söyleyen hayvanat bahçesinin yöneticisi Cesar Chanampa "SAG, mikroçiplerini okumak için tüm hayvanlarımızı yakalayıp anestezi yapmaya zorladı. Onlara, hayvanların anestezi nedeniyle insanlarla aynı risklerle karşı karşıya olduğunu söyledik. Ellerimizi kana buladılar" diyerek tepki gösterdi. 

SAG tarafından yapılan açıklamada ise anestezi uygulamasının hayvanların ve personelin güvenliği için bir prosedür olduğunu belirterek "Maalesef bu prosedürün uygulandığı hayvanlardan biri öldü" denildi.

Polisin olay yerini çevirmesinin ardından aslanın cesedi de kaldırdı. (DIŞ HABERLER)