Şiddet gören kadın yardım istedi: Korkudan dışarı çıkamıyorum

İstanbul'da dini nikahlı olduğu Fesih H.'nin şiddetine ve tehditlerine maruz kalan Hava Çetinkaya, yetkililere seslenerek Fesih H.'nin tutuklanmasını talep etti.

Hava Çetinkaya
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'dan 8 yıl önce Türkiye'ye gelen Hava Çetinkaya, 4 yıl önce tanıştığı Fesih H. ile dini nikah kıyarak İstanbul'da yaşamaya başladı. Kısa süre sonra Fesih H.'den şiddet görmeye başlayan Çetinkaya, geçtiğimiz günlerde Fesih H. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Buna rağmen şiddet ve tehdidin bitmediğini belirten Çetinkaya, 2 yaşındaki çocuğu ile dışarı çıkmaktan korktuğunu dile getirdi.

'ÇOCUĞUMUZU ÖLDÜRMESİNDEN KORKUYORUM'

DHA'nın haberine göre, Fesih H. dini nikahtan bir süre sonra Çetinkaya'ya psikolojik ve fiziksel şiddet uygulamaya başladı. Bu sırada hamile kalan Çetinkaya şiddet görmeye devam etti. 

Şiddete dayanamayan Çetinkaya, 30 Mart tarihinde koruma kararı talep etti. İddiaya göre, koruma kararı için karakola giden kadın, yolda Fesih H.'nin beyzbol sopalı saldırısına da uğradı. 2 yaşındaki kızı ile dışarı çıkamadığını belirten Çetinkaya, yetkililere seslenerek Fesih H.'nin tutuklanmasını talep etti.

Mahkemenin 30 gün süreyle koruma kararı verdiği Çetinkaya, "Çocuğumla bir buçuk haftadır hapis hayatı yaşıyoruz. Çok kez şikayet ettim ama kimse bir şey yapmadı. Uzaklaştırma kararım bu olanların ardından bir hafta sonra onaylandı. O bir hafta içerisinde ben ölebilirdim. Bir Özgecan da ben olabilirdim. Bunu mu istiyorlar? Ölmemi mi bekliyorlar? Böyle magandaların diğer kadınlar için de dışarıda durmasını istemiyorum. Bana dediği tek şey, 'Sen burada yalnızsın. Biz burada kalabalık bir aileyiz. Yani seni deport ettireceğiz' diyor. Ben ölümden korkmuyorum, sadece onun yanlış bir şey yapıp hem hem kendini beni hem çocuğumuzu öldürmesinden korkuyorum. Ölümü bile kabul ettim. Yetkililerden yardım istiyorum. Artık dayanamıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)