Shell’den Greenpeace’e 2 milyon dolarlık dava

Shell, petrol sondajını protesto etmek için halat kullanarak şirketin gemisine binen Greenpeace üyelerine 2.1 milyon dolarlık dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Shell, uluslararası sivil toplum kuruluşu Greenpeace’e 2,1 milyon dolarlık (yaklaşık 60 milyon lira) tazminat davası açtı. Ocak ayında Greenpeace eylemcileri, petrol sondajını protesto etmek için Kanarya Adaları yakınlarında Shell'in gemisine binmiş ve Norveç'e gitmişti. Dört Greenpeace aktivisti, Penguins petrol ve gaz sahasına gitmesi planlanan gemiyi yüksek hızlı şişme botlar ile takip etmiş ve kendilerini gemiye çekmek için halat kullanmıştı. 

'YASADIŞI VE SON DERECE TEHLİKELİ'

Konuya ilişkin açıklama yapan Shell sözcüsü, denizde hareket halindeki bir gemiye binmenin 'yasadışı ve son derece tehlikeli' olduğunu söyledi. Sözcü, "Protesto hakkı temeldir ve buna kesinlikle saygı duyuyoruz. Ancak bunun güvenli ve hukuka uygun bir şekilde yapılması gerekiyor" dedi.

Greenpeace ise, kuruluşun üyelerinin denizde veya limanda Shell'in petrol ve gaz altyapısına karşı bir daha protesto yapmamayı kabul etmeleri halinde şirketin hasar talebini 1,4 milyon dolara düşürmeyi teklif ettiğini bildirdi. (DIŞ HABERLER)