Sezgin Tanrıkulu sordu: Diyarbakır neden otoban ağının dışında

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Diyarbakır’ın neden otoban ağının dışında tutulduğunu sordu

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR -  Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili M. Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır’ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde otoban ağı dışında tutulduğunu, bunun bir gerekçesinin olup olmadığını ulaştırma bakanının yazılı olarak cevaplandırmasını istedi.

Sezgin Tanrıklulu, Bakan Uraloğlu’na şu soruları sordu:

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2023-2035 otoyol ağı projesinde Diyarbakır otoban ağının proje dışında tutulmasının izahı ve gerekçesi nedir?

-Diyarbakır otoyol bağlantısının projelendirilerek hayata geçirilmesi amacıyla Bakanlığınızca ivedi olarak somut adım atılacak mıdır?

-Diyarbakır’ın büyük bir özlem duyduğu otoban projesi Şanlıurfa’ya kadar gelirken Diyarbakır’a projelendirilmemiş olup, Diyarbakır’ın tarihi bir kent, bölgenin siyasi, kültürel ve aynı zamanda sanayi merkezi olduğu göz önüne alındığında, Diyarbakır’da otoban sorunun giderilmesi hususunda Bakanlığınızca ivedi, etkili ve somut önlemler alınarak ilgili projelendirme yapılacak mıdır?

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2023 yılı bütçesinde Diyarbakır İline ayrılan toplam ödenek tutarı ne kadardır? Bu ödenek tutarı hangi kalemler için kullanılmıştır?

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 2024 yılı bütçesinde Diyarbakır İlinde eksik kalan proje ve yatırımların tamamlanması amacıyla ayrılacak toplam ödenek tutarı ne olacaktır?