Seyircisiz maçta Vanspor evinde Bursaspor'u 3-0 yendi

Valilik kararıyla seyircisiz oynanan maçta Vanspor, Bursaspor'u farklı mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Vanspor, sahasında Bursaspor'u 3-0 yendi. Ev sahibi ekibin gollerini Harun Kavaklıdere, Emre Öztürk ve Onurcan Güler kaydetti.

SEYİRCİSİZ OYNANDI

Geçen hafta oynanan Bursaspor-Diyarbakirspor maçında konuk ekibe yapılan saldırıların ardından gözler bugün oynanan Vanspor-Bursaspor maçına çevrilmişti. Van Valiliği, maçın seyircisiz oynanmasına hükmetmişti. 

Pazar günü oynanması planlanan maç, hava şartları ve uçak seferlerinin iptal edilmesinden dolayı, Bursaspor’un TFF’ye başvurusu üzerine bugüne ertelenmişti. Maça bir gün kala, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen 12 Vanspor taraftarı da gözaltına alınmıştı. Maç esnasında, stada yakın ara sokaklarda polis ve taraftarlar arası gerginlikler yaşandı.

ZİRVE TAKİBİ SÜRÜYOR

Vanspor bu galibiyetle ligde 18 maç sonunda puanını 34'e çıkardı ve 5. sıraya yükseldi. Lider Erokspor ile arasında 9 puan fark bulunuyor.

Bursaspor ise ligde 11 puanla son sırada yer alıyor.

VAN SOKAKLARI STADI ARATMADI

Bu arada Valiliğin, seyircisiz oynama kararı nedeniyle stada alınmayan Vanspor taraftarları, kent merkezinde bir araya geldi.

Maçı kahvehanelerde canlı yayında izleyen taraftarlar, maç bitiminde Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokağı'nda toplandı. 3-0'lık galibiyeti kutlayan taraftarlar, stada alınmamalarına da tepki gösterdi. Sanat Sokağı, Maraş Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen taraftarlar sık sık Bursaspor ve Vanspor Başkanı Ferhat Kıyak aleyhinde sloganlar attı. Başka Kıyak, istifaya çağrıldı.


Daha sonra Kent Meydanı'nda bir araya gelen taraftarlar burada meşale yakarak galibiyeti kutladı. Diyarbekirspor ve Amedspor bayrakları ve atıklarını da açan taraftarlar 'Amed sen bizim her şeyimizsin' tezahüratı yaptı. (SPOR SERVİSİ)