Vanspor-Bursaspor maçı öncesi kentte gerilim: 'Seyirci başına bir polis düşüyor'

Vanspor-Bursaspor maçı öncesinde kent genelinde helikopter destekli sıkı güvenlik önlemleri alındı. Vanspor taraftarları stada yaklaştırılmazken bazı sokaklar ve üst geçitler kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hafta sonu olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen Vanspor-Bursaspor maçı bugün Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanacak.

Geçtiğimiz hafta oynanan Bursaspor-Diyarbekirspor maçında Diyarbekirsporlu futbolcuların saldırıya uğramalarının ardından Van Valiliği, maçın seyircisiz oynanmasına hükmetmişti. 

Pazar günü oynanması planlanan maç, hava şartları ve uçak seferlerinin iptal edilmesinden dolayı, Bursaspor’un TFF’ye başvurusu üzerine pazartesi gününe ertelenmişti. Maça bir gün kala, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen 12 Vanspor taraftarı da gözaltına alınmıştı.

Ancak seyircisiz oynama kararına rağmen Vanspor taraftarları maçın başlamasına saatler kala Van Atatürk Şehir Stadyumu’nun önüne gelerek, stat dışından takımlarını destekledi. Polis ekipleri ise barikatlar ile çevrilen stada, taraftarın yaklaşmasına izin vermedi.

Maç esnasında, stada yakın ara sokaklarda polis ve taraftarlar arası gerginlikler yaşandı.

‘SEYİRCİ BAŞINA BİR POLİS DÜŞÜYOR’

Taraftarlar, sık sık Vanspor Başkanı Ferhat Kıyak’ın istifası yönünde sloganlar atarak duruma tepki gösterdi. Taraftarlardan Adil Demir, “Olaylar Bursa’da çıktı ama seyircisiz oynama kararı Vanspor’a verildi. Bütün suç bizim kulüp başkanımızındır. Stadın etrafı polisler ile çevrilmiş. Bu önlemler Bursa’da alınsa, bu olaylar yaşanmazdı. Binlerce polis getirmişler Van’a. Tepemizde helikopter dolaşıyor. Her seyirci başına bir tane polis düşüyor” dedi.

TARAFTARA 'VATAN HAİNİ' DEMİŞTİ

Vanspor FK Başkanı Ferhat Kıyak, geçtiğimiz günlerde Van’da katılmış olduğu bir televizyon programında Göl Kentliler Taraftar Grubu’nu hedef göstererek, “Taraftar grubu başkanı beni arayarak kulübe geldi. Yanına adını bile zikretmek istemediğim edepsiz, ahlaksız bir tane vatan haini diyeceğim bir PKK’li yanında. Almış yanına gelmiş. Bana, ‘Alagöz’den ne aldın’ gibi cümleler kuruyor. Benden hesap soruyor. Sen kimsin ki ben sana hesap vereyim. Senin bayram harçlığını veren benim. Senin dürüm paranı veren benim. Sen kimsin hesap soracaksın?” ifadelerini kullanmıştı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu’na yakın bir noktada polis barikatları arkasında bekleyen taraftar grubundan ismini paylaşmayan bir taraftar Kıyak’ın sözlerini hatırlatarak, “Kimse Vanspor taraftarına ‘terörist’ diyemez. Böyle bir başkanı istemiyoruz. Bugün taraftar olarak takımımızın maçını izleyemiyorsak, bu başkanın suçudur” dedi.