Evde otururken gezebileceğiniz online müzeler

Google Haberlere Abone ol

Ucuz uçak bileti sitesi Turna.com, sağlığımız için evde kaldığımız bugünlerde dünya çapında online olarak ziyaret edebileceğimiz müzelerin listesini oluşturdu. Yeniden özgürce seyahat edebileceğimiz günlere kavuşana dek; online müzeleri gezerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

1. Ayasofya Müzesi, İstanbul

Dünyanın 7 harikasından biri olan Ayasofya Müzesi, İstanbul’un tarihi yarımadasında bulunan en önemli müzelerinden biridir. Yüzyıllar boyunca ibadete açık olan Ayasofya, 1935’ten bu yana müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Müzenin iç mekanını online olarak görüntülemek mümkün.

2- Louvre Musesi, Paris

Paris’te bulunan ve dünyanın en çok ziyaretçi ağırladığı müzelerden biri olan Louvre Müzesi’nin birçok eseri, online olarak ziyarete açık bulunmaktadır. Louvre Müzesi’nde Antik Roma, Antik Mısır, Yakın Doğu eserleri sergilenmektedir. Müzenin en ünlü eseri, Leonardo Da Vinci’nin Mona Lisa tablosudur. Bu müzeyi yerinde görmek için Paris uçak bileti almak isteyeceksiniz.

3- İngiliz Müzesi, Londra

Londra’da bulunan British Museum, dünyanın dört bir tarafından getirilen Antik Çağ yapıtlarını ve etnografya koleksiyonlarının sergilemektedir. Bu müzenin birçok yapıtı, online ziyaretlere de açık.

4- Salvador Dali Müzesi, Figueres

Barselona’ya 2 saatlik tren mesafesinde bulunan Figueres kentinde bulunan Salvador Dali Müzesi, dünyaca ünlü ressam Salvador Dali’nin 400’den fazla eserini sergilemektedir. Online olarak gezilebilen müzede eserlerin üzerine tıklandığında eserle ilgili bilgiler çıkmaktadır.

4- Rijksmuseum, Amsterdam

Amsterdam’da bulunan Hollanda Ulusal Müzesi olarak geçen Rijksmuseum’da Hollanda’nın Altın Çağı’na ait geniş bir tablo koleksiyonu ve büyük bir Asya Sanatı koleksiyonu bulunmaktadır. Google Streew View özelliği ile bu müzeyi online olarak gezebilirsiniz.

5- Uluslararası Sanat Müzesi, Washington D.C

Amerika Birleşik Devletleri’nin Washington D.C’de kurulan uluslararası sanat müzesinde dünya çapında birçok eser sergilenmektedir. Bu müzenin bazı bölümlerini online olarak ziyaret edebilirsiniz.

6- Pergamon (Bergama) Müzesi, Berlin

Alfred Messel tarafından tasarlanan ve Berlin’in müze adasında bulunan 5 müzesinden biri olan Pergamon Müzesi’nde arkeloji çalışmaları sonucu bulunan Antik Çağ, Orta Doğu ve İslam Sanat eserlerini sergilenmektedir. Pergamon Müzesi’nde sergilenen eserleri online görsel tur ile izleyebilirsiniz.

7- Van Gogh Müzesi, Amsterdam

Amsterdam’ın en çok ziyaretçi alan müzelerinden biri olan Van Gogh Müzesi’nde dünyaca ünlü ressam Van Gogh’un 200 tablosu 500 çizimi ve 750 kişisel mektubunu sergilemektedir. Van Gogh hayranları bu müzeyi online olarak gezebilir.

8- Uluslararası Antropoloji Müzesi, Mexico City

Meksika’nın önde gelen müzelerinden biri olan Uluslararası Antropoloji Müzesi, arkeoloji tarihinin önemli eserlerine ev sahipliği yapmaktadır. Antik Maya uygarlığından antik nesnelerin de yer aldığı 23 sergi odasını online olarak ziyaret edebilirsiniz.

Turna.com uçak bileti arama teknolojileri konusundaki öncü çalışmaları ile bilinmektedir. Akıllı uçuş arama teknolojisi, online uçak bileti değişikliği ve koşulsuz bilet iptal hizmeti gibi yenilikçi uygulamaları ile ödüller kazanmıştır.

İLANDIR.