Soçi-İstanbul-Selanik gemi turları Türkiye’yi bekliyor

Türkiye'de son dönemde popüler olan cruise turları daha ziyade Yunan adalarına yönelik. Fakat Rusya'nın alternatif bir önerisi var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Soçi-İstanbul-Selanik arasında cruise gemi turu başlatılmasının büyük oranda Türkiye’ye bağlı olduğunu söyledi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Rus-Yunan ekonomi toplantısında konuşan Rus bakan, söz konusu gemi turlarıyla ilgili soruları da yanıtladı. Sokolov, “Soçi-İstanbul-Selanik gemi turu sayesinde turistler Bizans tarihiyle tanışma fırsatını yakalayacak. Tur çerçevesinde Atina’ya gezi de organize edilebilir” ifadelerini kullandı.

Sputnik'un Fuad Safarov'un haberine göre Rus bakan şöyle devam etti: “Biz bu projeye Yunanistan tarafının odaklandığını görüyoruz. Bir çok şey Türk tarafının tutumuna bağlı. Cruise güzergahları Karadeniz ve Ege Denizi’ni birbirine bağlamalı. Böyle bir güzergah daha önce de vardı. Biz bugün ulaştırma bakanları düzeyinde söz konusu projeyle ilgili faal çalışmalar yapıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler Selanik soçi cruise