Seslendirme sanatçısı Sungun Babacan defnedildi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden seslendirme sanatçısı Sungun Babacan, Balıkesir Geriş Mezarlığı'na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise ve Mel Gibson gibi pek çok Hollywood oyuncusuna sesiyle hayat veren Sungun Babacan, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 63 yaşındaki seslendirme sanatçısı Babacan, Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Orjan Camii'nde düzenlenen cenaze namazının ardından Geriş Mezarlığı'na defnedildi.

DHA'nın aktardığı habere göre, Babacan'ın cenaze törenine Derya Baykal, Yekta Kopan yanı sıra sanatçı dostları ve ailesi katıldı. Yazar ve seslendirme sanatçısı Yekta Kopan, "Sungun Babacan benim ustamdı, hocamdı, yönetmenimdi, ağabeyimdi. Çok şey öğretti bana. Sungur Babacan Türkiye'de seslendirme mesleğinin bir sanat haline gelmesini sağlayan isimlerden biriydi. Çok erken bir kayıp. Arkasında çok sayıda dost, öğrenci ve çok sayıda değerli iş bıraktı. Bundan sonra onlarla avunacağız. Ne mutlu ki dostları var. Ne mutlu ki onu sesiyle tanıyanlar var. Belki yüzünü bilmeseler de sesiyle tanıyanlar var. O ses bu coğrafyada çınlamaya devam edecek" dedi.

'SUNGUN BABACAN, SESLENDİRME İŞİNİN PİRİYDİ'

Babacan ile çok eski arkadaş olduklarını söyleyen oyuncu Derya Baykal ise, "Hepimizin başı sağ olsun. Sungun benim Ankara Radyosu 'Çocuk Saati' programından çok küçük yaşlardan arkadaşım, dostum, sevdiğim bir kardeşimdi. Tüm Türkiye'nin, tüm sanat camiasının başı sağ olsun. Sungur'un kalbimde yeri bambaşka. Son yolculuğuna gelmek istedim. Çok film seslendirdik, Sungun bu işin piriydi yani, ustasıydı. Gerçekten işini çok büyük aşkla yapardı. Çok neşeli, güler yüzlü, sevgi dolu bir insandı. Seslendirme eskiden böyle uzun uzun çekilirdi. Birlikte çok saatler geçirdik. Mutlaka çok komik, neşeli veya üzücü anlarımız da olmuştur. Kolay değildir dublaj yapmak, bir başkasına hayat vermek, onu her nüansıyla canlandırmak. Herkesin sandığı gibi kolay bir şey değildir. Bu konuda çok başarılıydı. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun diyorum, huzur bulsun yattığı yerde diyorum" ifadelerini kullandı.

SUNGUN BABACAN KİMDİR?

Sungun Babacan, 5 Ekim 1958'de Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Tiyatro kökenli olmayan seslendirme oyuncusu Babacan, meslek yaşamına TRT'de seslendirme yaparak başladı. 1980'li yılların ortalarında TRT'de 'Cumartesiden Cumartesiye' adlı programın sunuculuğunu yapan Babacan, birçok sinema filmi ve dizide oyuncuların seslendirmesini yaptı.

Sungun Babacan, uzun yıllar çeviri ve seslendirme yönetmenliği ile mesleki kariyerine devam etti. İki büyük kuruluşun kurumsal sesi olmasının yanı sıra televizyon filmleri ve çoğunlukla reklam seslendirmelerinde de görev alan Babacan, Riot Games'in yayıncılığını ve yapımcılığını üstlendiği League of Legends adlı oyunda 'Lucian' isimli şampiyonu seslendirdi. Evim Şahane ve Güle Güle Oturun programında dış ses olarak seslendirme yapan Babacan, Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde dublaj eğitimi verdi.

Sungun Babacan'ın görev aldığı bazı seslendirme çalışmaları şöyle: Christian Bale / Batman Begins, Christopher Reeve / Superman, Tom Hanks / Forrest Gump, Tom Cruise / Mission: Impossible ve John Travolta / Pulp Fiction. (HABER MERKEZİ)