SES: Gözaltılar gündem değiştirme amaçlı

SES Aydın Şubesi, sendikalarına yönelik 25 Mayıs'ta gerçekleşen operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "kirli ilişkiler deşifre oldukça gündem saptırma amaçlı gözaltılar yaşandığı" belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aydın Şubesi, 25 Mayıs günü SES üye ve yöneticilerine yönelik gerçekleşen gözaltılara ilişkin sendika binasında basın toplantısı düzenledi. “Emek, demokrasi, sağlık hakkı mücadelemiz engellenemez” yazılı pankartın asıldığı toplantıda konuşan Şube Eşbaşkanı Öznur Özağaç, "son günlerde siyaset-mafya ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı bir dönemin yaşandığını" söyledi.

'KİRLİ İLİŞKİLER DEŞİFRE OLDUKÇA EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİNE OPERASYONLAR ARTIYOR'

"Kirli ilişkiler deşifre oldukça gündem saptırma amaçlı emek ve demokrasi güçlerine, toplumsal muhalefetin tüm bileşenlerine yönelik gözaltı operasyonlarının arttığını" kaydeden Özağaç, “Siyasal iktidar her sıkıştığında içeride ve dışarıda yeni düşmanlar yaratarak toplumu kutuplaştırma, karşıtlaştırma siyaseti güderek ömrünü uzatmaya çalışıyor. Çağırdıklarında ifadeye rahatlıkla gidebilecek, iş yerleri kurumları belli olan insanları şafak vakti baskınlarıyla gözaltına alarak demokratik faaliyetleri kriminalize etmeye çalışıyor. Bu tarz yöntemlerle ülkenin bekası için mücadele süsü verip kendi bekalarını korumaya çalışıyorlar” dedi.

'GÖZALTILAR HUKUKSUZDUR, DERHAL SERBEST BIRAKILSIN'

1,5 yıldır süren salgın boyunca sağlık emekçileri başta olmak üzere halkın sağlığı için yeterli tedbirleri almayan iktidarın daha önce de çokça yaşandığı gibi sağlık hakkı ve sağlık emekçilerinin haklı mücadelesinin öncülerine yöneldiğini kaydeden Özağaç, pandeminin başından beri yaşam ve sağlık hakkı mücadelesini sürdürdüklerini ifade etti. Yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu kaydeden Özağaç, “Örgütlülüğümüz üzerinde demokrasi, emek, hak ve özgürlük mücadelemizde her bir arkadaşımızın değeri paha biçilemezdir. Hiç birinden vazgeçmiyoruz ve göz altılar derhal serbest bırakılsın diyoruz” diye kaydetti.

Özağaç, son olarak gözaltına alınanlar ile ilgili şu bilgileri paylaştı;

RUNA TEMELLİ: Ankara Şube eski eşbaşkanı arkadaşımız Van’da ailesinin yanında iken sabah saatlerinde 20 akrep ve 100’den fazla polis eşliğinde evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştır. Arkadaşımız böbrek nakli olmuş olup, sürekli doktor kontrolünde düzenli ilaç kullanmaktadır. Pandemi koşullarında gözaltında tutulması sağlığı açısından çok risklidir.

GÖNÜL ERDEN: Eski eş genel başkanımız. Bir süre önce İstanbul’da çalıştığı hastanede Covid oldu ve maalesef birlikte yaşadığı annesine hastalığı bulaştırdı. Annesi günlerce yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Annesini memleketi Dersim’e defnetti. Annesinin yasını tuttuğu Dersim’deki evinde gözaltına alındı. Arkadaşımızın Dersim Merkez ve Ovacık’ta bulunan evlerine eş zamanlı baskın yapılarak gözaltına alınmış ve dün itibari ile Ankara Emniyeti'ne getirilmiştir.

RAMAZAN TAŞ: Ankara Şube eski yöneticimiz, Ankara’da ikamet etmektedir. Arkadaşımız Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde kanser tedavisi gören ve gözaltına alınmadan hemen önce yaşamını yitiren ağabeyinin yanında iken gözaltına alınmıştır. En insani bir görev olan ağabeyinin cenazesine bile katılmasına izin verilmemiştir. Avukatlarımız en azından havaalanına kadar abisinin cenazesine eşlik etmesi için savcılığa başvuruda bulunmuş ancak izin verilmemiştir.

FİKRET ÇALAĞAN: Eski MYK üyemiz. İstanbul’da yaşayan ve son evre kanser tedavisi gören annesinin ikamet ettiği ev basılarak gözaltına alındı. İki katlı evin alt katında olmasına rağmen özel harekat timleri ile bahçe kapısı koçbaşı ile kırılarak eve girilmiş, alt katta annesiyle ikamet eden arkadaşımızın evine gitmek yerine öncelikle engelli bir çocuğu olan üst kattaki abisinin evinin kapısı da kırılmaya çalışılmıştır. Kapı kırılmasın diye hızlıca kapıyı açan ağabeyine ve evde bulunanlara silah doğrultulmuş, yere yatırılmışlardır. Arbedeyi ve kendi ismini duyan arkadaşımız “yukarıda ne işiniz var, beni arıyorsanız aşağıya gelin, ben buradayım” diye seslenerek polisleri kendisi çağırmıştır. Üst katta yaşayan ağabeyi ve ailesine hakaretler edilmiş, kötü muamele yapılmıştır. Ankara’da bulunan evinde aynı zamanda paralel arama yapılmıştır.

SELMA ATABEY: Eş Genel Başkanımız bir gün önce İkizdere’de doğası ve merası için direnen köylüleri KESK ve TTB heyetiyle ziyaret etmiş, gece 01.00 gibi Ankara’daki evine gelmiş ve dinlenme fırsatı bile olmadan tek başına bulunduğu evinden gözaltına alınmıştır.

BEDRİYE YORGUN: Eski genel başkanımız ikamet ettiği Ankara’daki evi aranarak gözaltına alınmıştır.

BELKIS YURTSEVER: Eski MYK üyemiz ikamet ettiği Ankara’daki evinde sabaha karşı arama yapılarak gözaltına alınmıştır.

ERDAL TURAN: Eski Ankara Şube yöneticimiz ikamet ettiği Ankara’daki evinde sabaha karşı evinde arama yapılarak gözaltına alınmıştır.