Serra Yılmaz’a İtalya’dan ödül

Oyuncu Serra Yılmaz, İtalya’da farklı alanlarda başarılar elde etmiş kadınlara verilen ‘Minerva- Anna Maria Mammoliti Ödülü’ne değer görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İtalya’da 19 senedir tiyatro ve sinema alanında çeşitli projelere imza atan oyuncu Serra Yılmaz, ülkenin farklı alanlarda başarılar elde etmiş kadınlara verilen ‘Minerva- Anna Maria Mammoliti Ödülü’ne değer görüldü.

‘Minerva- Anna Maria Mammoliti, İtalya’da 2009 yılında hayatını kaybeden gazeteci Anna Maria Mammoliti’nin kurucusu olduğu Kadınlar Kulübü’nün girişimiyle 1983’te hayata geçirilen ve İtalya Cumhurbaşkanlığı himayesinde ülkenin fark yaratan kadınlarına adanan ilk ödülü olma özelliği taşıyor.

Ödülü aldıktan sonra duygularını paylaşan oyuncu Yılmaz, şöyle konuştu:

"İtalya’da böyle önemli bir ödülün bana verilmesinden dolayı çok mutluyum. Kendi alanlarında fark yaratan, başarılı kadınlardan biri olarak görülmek beni çok gururlandırdı. Kadınlar olarak tüm dünyada kendi alanlarımızda yaşadığımız geriye gidişler ve olumsuzluklar bizi zorlasa da asla yıldırmıyor. Mücadeleyi sürdürmek zorundayız ve kadınlar olarak hep yan yana olmayız. Biz beraber çok güçlüyüz ve haklılığımızı bu yolda göstereceğiz."

İtalya’da tiyatro ve sinema çalışmalarına devam eden sanatçı, su sene son oyunu ‘Don Kişot’ ile İtalya’da 200’den fazla sahnede izleyiciyle buluştu. Yılmaz, kapalı gişe oynanan oyunuyla İtalya turnesini geçtiğimiz günlerde tamamlandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)