Sergey Lavrov: 12'den fazla ülke BRICS'e katılmak istiyor

BRICS birliğine katılmak isteyen ülkeler olduğunu söyleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Sadece Cezayir, Arjantin, İran değil. Aslında bu türden ülkelerin sayısı bir düzineden fazla" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 12'den fazla ülkenin BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İngilizce isimlerini baş harflerinden oluşan kısaltma) devletler arası birliğine katılmak isteğini söyledi.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar ile Moskova'da görüştü.

12'nin üzerinde ülkenin BRICS birliğine katılmak istediğini belirten Lavrov, "Bu küresel birliğe ilgi çok, çok yüksek ve büyümeye devam ediyor. Bunlar sadece Cezayir, Arjantin, İran değil. Aslında bu türden ülkelerin sayısı bir düzineden fazla" dedi.

Katılımla ilgili kriterler geliştireceklerini dile getiren Lavrov, "BRICS üyesi ülkeler, birliğin genişletilmesiyle ilgili kriterler ve ilkeler geliştirecek" ifadelerini kullandı.