Şenyaşar: Yarınki duruşmada adil bir karar çıkmazsa eylemimiz sürecek

Adalet Bakanlığı önünde 4’üncü iftarını yapan Emine Şenyaşar, yarın Malatya'da görülecek duruşmada oğlunun tahliye edilmemesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralı olarak kurtulan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar'ın Ankara’da Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti devam ediyor. Nöbette 4’üncü iftarını yapan Emine Şenyaşar, yarın Malatya'da görülecek duruşmada oğlunun tahliye edilmemesi halinde eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

 

53’üncü gününde devam eden nöbete; oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte üzerinde “Adalet” ve “Adalet Bakanlığı kapısında adalet sofrasına adalete susamış herkes davetlidir" yazan dövizleriyle gelen Emine Şenyaşar, oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı.

 

FERİT ŞENYAŞAR: KARARA GÖRE EYLEME DEVAM EDECEĞİZ

MA'nın haberine göre duruşmaya gideceklerini belirten Ferit Şenyaşar ise “Eğer duruşmada adil bir karar çıkmazsa yine Ankara’ya geleceğiz ve Adalet Bakanlığı’nın önündeki eylemimizi daha güçlü bir dayanışma ile sürdüreceğiz” dedi.

EMİNE ŞENYAŞAR: ANNELERDEN DESTEK BEKLİYORUM

Emine Şenyaşar da yarın mahkemeye gideceğini belirterek, “Annelerden de destek istiyorum. Artık oğlumu serbest bıraksınlar ben de evime gideyim. Eğer oğlumu bırakmazlarsa burada eylemime devam edeceğim. Suçlu olanlar dışarıda gezerken benim oğlum içeride kalıyor. Neden kayıtlarımızı saklıyorlar, hastanede insan mı öldürülür” diye sordu.

ORUCUNU BAKANLIK ÖNÜNDE AÇTI

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların ziyaret ettiği Şenyaşar ailesi 4’üncü iftarını da bakanlık önünde yaptı. Ardından Meclis’e giden Şenyaşar ailesi, yarın Malatya'da görülecek duruşma için yola çıkacaklarını belirtti. 

ÖZEL'DEN DAYANIŞMA TELEFONU

Bu arada Şenyaşar ailesini telefonla arayarak hukuki sürece ilişkin bilgi alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarınki duruşmayı yakından takip edeceklerini belirterek, 5 yılı aşkın süredir adalet arayışı süren Emine Şenyaşar ve ailesine dayanışma duygularını iletti.

 

(HABER MERKEZİ)