Şentop'tan Prens Harry'ye: Avrupalı beyaz çocuk, sen kimsin?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü açıklayan Prens Harry'ye Edirne'den tepki gösterdi: "Bir kere ne arıyorsun sen Afganistan'da?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı Şentop, Edirne'de katıldığı bir toplantıda İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry’nin 10 Ocak’ta yayımlanacak “Spare” adlı kitabında yer alan “Afganistan’da 25 kişiyi öldürdüğü ve bundan utanç duymadığı” ifadelerine tepki gösterdi.

DHA'nın haberine göre kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda konuşan Şentop şu ifadeleri kullandı:

'AVRUPALI BEYAZ ÇOCUK'

"20'nci yüzyıl insanlık tarihinin en kanlı yüzyılı olmuş. Bakıyorum şimdi Ortadoğu'da terör örgütleri falan anlatıyorlar da, dünyada en çok insan öldüren Avrupalılardır 20'nci yüzyılda. İki tane büyük dünya savaşı yapmışlardır. Birinci dünya savaşında 20 milyonun üzerinde insan öldürmüşler, ikinci dünya savaşında asgari söyleyenlere göre 75 milyon insan öldürmüşler. 100 milyondan fazla olduğunu söyleyen de var. Basına yansıdı, bakalım daha kitap çıkmadığı için kesin değil ama bir farklı bakış açısını gösteriyor. Bu İngiltere'de bir prens ayrıldı ya kraliyet ailesinden, bir biyografi yazmış kendi hayat hikayesini. Orada diyor ki; 'Afganistan'da askerlik yaptım, 25 tane Afganlı öldürdüm' diyor. Tabii iyi insanlar, kötü insanlar savaşı, kendisi iyi insan, onlar kötü insan. Bir de diyor ki; 'Onları insan olarak görürseniz öldüremezsiniz' diyor. Avrupalı beyaz çocuk. Sen kimsin karşındakinin insan olup olmadığına karar veriyorsun? Bir kere orada ne arıyorsun sen Afganistan'da? İnsan öldürmek için orada ne arıyorsun?" (HABER MERKEZİ)