Şentop: Ben de '10 bin dolar alan siyasetçi açıklansın' diyorum

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "10 bin dolar maaş alan siyasetçiyi açıklayın" çağrısına bir kez daha yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "10 bin dolar maaş alan siyasetçi" iddiası hakkında, "Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır" ifadelerini kullandı.

Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddialarına ilişkin olarak kendisine çağtı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Konu 10 bin dolar alan siyasetçi kimdir, bunu kim açıkların ötesine geçerek beni itham eden bir iftirada bulunmuştur. Yalan olduğunu bildiği halde böyle bir ithamda bulunmuştur. Bu kişinin siyasi bunaklık içerisinde olduğu veya bilerek kasten yapıyor ise bunun haysiyetsizlik ve ahlaksızlık olduğunu söyledim. Bunu bilen de ben değilim açıklayacak olan da ben değilim. Ben de 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın diyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme oturan iddialara ilişkin şu açıklamaları yapmıştı: "Ayda 10 bin dolar rüşvete bağlanan siyasetçi kim? Şentop bu konuyu açıklamak zorundadır. Eğer Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor? Şentop sessiz kalamaz." (HABER MERKEZİ)