Sendikalaştıkları için işten atılan Bilsar Tekstil işçileri eylemde

Çorum'da Öz İplik İş Sendikası'na üye olan 28 işçi 'küçülmeye gidiyoruz' iddiasıyla işten atıldı. İşçiler ve sendika işyeri önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çorum’da Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 670 işçinin çalıştığı Bilsar Tekstil’de, işçiler Hak-İş’e bağlı Öz İplik-İş’e üye oldukları için işten çıkarıldı. İşçiler fabrika önünde eylem başlattı. İşten çıkarılan 28 işçi, sendika üyesi olarak işe geri dönmek istiyor.

AA'da yer alan habere göre, işçilerin eylemine Öz İplik İş Sendikası da destek verdi.

Öz İplik İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bayır, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrika çalışanlarının bir süre önce Öz İplik İş Sendikası'na üye olmalarından dolayı işten çıkarılarak, Anayasal haklarının ihlal edildiğini dile getirdi.

'İŞVERENİN SENDİKA ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERMESİNİ İSTİYORUZ'

İşvereni işçilerin yasal temsilcisi olarak Öz İplik İş Sendikası'nı tanımaya çağıran Bayır, "Üyelerimiz için buradayız. 800 bine yakın üyesiyle HAK-İŞ, 43 bini aşkın üyesiyle Öz İplik İş Sendikası olarak üyelerimizin yanınızdayız. Öz İplik İş Sendikası olarak çalışma barışının sağlanmasını istiyoruz. İşverenin baskıcı tutumundan vazgeçip, işçinin sendikaya üye olma özgürlüğüne saygı göstermesini istiyoruz. İşçilerin sesine kulak vermesini istiyoruz. İşveren yetkililerine diyalog çağrısında bulunuyor, zor günlerden geçtiğimiz ekonomik koşullarda işten atılan işçi kardeşlerimizin tekrar işlerine dönmesini istiyoruz." dedi.

Bayır, talepleri karşılanana dek eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

İşten çıkarılan işçilerden Bekir Ödemiş de 21 yıldır çalıştığı fabrikadan, "küçülmeye gidiyoruz" gerekçesiyle işten çıkarıldığını dile getirdi. Ödemiş, 670 civarında çalışanı bulunan fabrikada yaklaşık 240 kişinin sendika üyeliğine geçtiğini, 28 işçinin bu nedenle işten çıkarıldığını ileri sürdü.

Öte yandan fabrika yöneticileri ise eylemi takip eden gazetecilere açıklama yapmadı, fabrikadan basına yazılı açıklama yapılacağı bildirildi.

İLK 100 ŞİRKET ARASINDA

Öte yandan Bilsar Tekstil, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) en çok ihracat yapan şirketler sıralamasında 36.4 milyon dolarlık ihracatıyla 869. sırada yer alarak ilk 1000 şirket arasında. (HABER MERKEZİ)