Sendikalardan İBB'de ek zam talebi: Yüzde 19 zam sefalet demek

TÜRK-İŞ bağlı sendikalar, İBB yönetiminde işçi maaşlarına ek zam istedi: "İşçiler TÜİK'in gerçek dışı enflasyonunun mağduru. Yüzde 19'luk zam kabul edilemez."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) bağlı sendikalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çalışan işçiler için ek zam talep etti. 

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş), Türkiye Otel, Lokanta ve Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (Toleyis), Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) ve Türkiye Denizciler Sendikası (Türk Deniz-İş), ek zam taleplerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da seslenilen paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye işçileri TÜİK'in gerçek dışı enflasyonunun mağduru. %19'luk zam kabul edilemez! İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu da TÜİK enflasyonunun gerçek dışı olduğunu her fırsatta söylüyor. Haziran ayında İstanbul son bir yılda dünyada hayat pahalılığının en fazla arttığı şehir oldu. ECA International'ın raporu İstanbul'un dünyanın en pahalı 108. kenti olduğunu hesapladı. İşçilere TÜİK zammı demek yoksulluk demektir. TÜİK enflasyonu çarşı pazar enflasyonu ile uyuşmuyor. TÜİK Haziran'da yıllık enflasyonu %59,95 açıkladı. ENAG ise yıllık enflasyona %108,58 dedi. İnsanca bir yaşam için büyükşehirde ek zam."