Selvi: İmamoğlu'nu görevden alma hedefi yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yöneltilen 'terör' suçlaması kulislerde 'kayyım' iddialarını gündeme getirdi. İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi 'kayyım-görevden alma yok' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) "terörle iltisaklı çalışanlar" iddiası üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sert tepki gösterdi. İktidara yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İmamoğlu'nun görevden alınıp alınmayacağı tartışmasına köşesinde yer verdi.

İmamoğlu'nun 'cumhurbaşkanlığı adaylığı' istediğini ve 'kendisine mağduriyet yaratmaya çalıştığını' öne süren Selvi, kayyım atamasının gündemde olmadığını ifade etti. "Ankara’da yaptığım temaslarda bu operasyonun hedefinin Ekrem İmamoğlu’nu görevden almak ya da yerine kayyum atamak gibi bir hedef olduğuna dair bir sonuca ulaşmadım" diyen Selvi, böyle bir hareketin İmamoğlu'na yarayacağını yazdı. Selvi, İmamoğlu'nun meydan okuduğunu ve Erdoğan'a 'özendiğini' iddia ederek, "kayyım atanmasını söz konusu olmadığını" yazdı. (HABER MERKEZİ)