Selim Martin köşe yazılarıyla Gazete Duvar'da

Arkeolog Selim Martin, yazılarıyla Gazete Duvar'da yer alacak. Martin'in ilk yazısı bu gece yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Arkeoloji ve mitoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınan akademisyen Selim Martin Gazete Duvar'da yazmaya başlıyor. Gazete Duvar okurları günümüzün gelişmelerini arkeoloji ve mitoloji üzerinden Selim Martin'in değerlendirmeleriyle takip edecek. 

Selim Martin 1981 Uşak doğumlu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Arkeoloji üzerine yaptı. Aynı üniversitede Arkeoloji Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta. 

Prehistorya, Bilişsel Arkeoloji, Mezopotamya Arkeolojisi, Tarihsel Coğrafya ve Mitoloji gibi temel Arkeoloji konularının yanında tekstil, mozaik, resim gibi sanat ve tasarım alanlarında da çeşitli dersler yürütmekte. Eğitim ve iş hayatı boyunca çeşitli bilimsel ve sanatsal projeler ile kültürel etkinlikler içerisinde yer aldı ve özellikle Batı Anadolu coğrafyasında eğitim ve kültürel amaçlı geziler düzenledi. Uzun yıllar, arkeolojik alanlarda ve çeşitli bilimsel çalışmalarda belgeleme amaçlı fotoğraf çekmekle beraber, sanatsal anlamda kişisel fotoğraf sergileri açtı ve çeşitli eserleri karma sergilerde de yer aldı. Arkeoloji ve Mitoloji alanlarında kitapları ve bilimsel yayınları olan ve çeşitli ulusal gazete ve dergilerde mitoloji konulu yazılar kaleme alan Selim Martin evli ve bir çocuğu var.