Selçuk Yöntem, Ahmet Mümtaz Taylan'ın konuğu oldu: 'O bir hülyaydı'

Usta oyuncu Selçuk Yöntem, Ahmet Mümtaz Taylan'ın NTV ekranlarında yayınlanan "Empati" adlı programına konuk oldu. 

Fotoğraf: Ahmet Mümtaz Taylan ile Empati (YouTube)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Selçuk Yöntem, konuk olduğu programda kendi hayatından birçok hikaye paylaştı. Oyuncu, "1979 yılında geçirdiğim tren kazası çok büyük bir acıydı benim için. Ankara'dan İstanbul'a turneye giderken yaşandı. Oyunumuz olmamasına rağmen, kar yağdı biz de trenle gidelim dedik. Ben gitmek istemiyordum. Ben Zuhal'ı (Olcay) yolcu ediyordum beni zorla bindirdiler trene" dedi.

'SABAHA KADAR YARALI TAŞIDIK, BÜYÜK İZ BIRAKMIŞTIR BENDE'

Yöntem sözlerine "İstedikleri yemek geç geldiği için herkes vagona gitti. Ben ve üç kişi kaldık. Onlar gittikten 45 saniye sonra karşıdan gelen trenle çarpıştık. 40 kişi öldü. O sınıf arkadaşım Nedim rahmetli oldu. Sabaha kadar yaralı taşıdık. Bu büyük bir iz bırakmıştır bende" diye devam etti.

'O BİR HÜLYAYDI, SONRA DÖNMEYE KARAR VERDİK'

Yöntem, Taylan’ın “Yabancı dilin yokmuş ama Londra’ya gitmişsin, İngiltere benim için tecrübe olarak 10 yıla bedel dedin mi? Neler oldu İngiltere’de?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Neler olmadı ki? O bir hülyaydı, İngiltere’de master yapmak, Royal Academy’ye gitmek, çalışmamız gerekiyordu tabii ki. Bazı şanssızlıklar oldu. Zuhal’le bir ailenin yanına gittik, bir barda bir arkadaşım sunuculuk buldu bana ama, İngilizce bilmiyorum. Sunacağım metni hazırladılar bana, ezberledim. Okuyorum iniyorum, öyle idare ettik 1-2 ay. Ütücülük, garsonluk yaptım, bulaşık yıkadım, restoranda menajerliğe kadar yükseldim. Sonra dönmeye karar verdik. Çok gençtik, çok genç evlendik, o 19 yaşında ben 23 yaşındayım düşünebiliyor musun, cengaverliğe bak? Zuhal çok istedi dönmeyi, döndük."  

'BERLİN'DE ZAMAN DAHA TELAŞSIZ VE STRESSİZ AKIYOR'

Berlin’de yaşayan oyuncu, "Berlin kültürel ve farklı bir yapıya sahip olduğu için beni çekiyor. İster sakin ister hızlı bir hayat sürüyorsunuz. İstanbul'a kıyasla orada zaman daha ağır akıyor gibi geliyor bana, telaşsız ve stressiz akıyor. Biz çok renkli bir ülkeyiz, her gün bir şey oluyor. Son gittiğimde taksiciye 'Ne kadarda gideriz?' dedim, 'Biraz trafik var 13 dakika' dedi. Öyle bir sakin ve telaşsız, sabırlı bir hayat var Berlin’de. İstanbul’da zaman hızlı akıyor. Yurdumun lezzetleri başka ama” ifadelerini kullandı.

Selçuk Yöntem'in Ahmet Mümtaz Taylan'ın konuğu olduğu "Empati" programındaki röportajının tamamına buradan ulaşabilirsiniz. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)