Selcen Ergun imzalı 'Kar ve Ayı', Türkiye prömiyerini Altın Portakal'da yaptı

Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi "Kar ve Ayı", 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümü kapsamında Türkiye'de ilk kez izleyicilerle buluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya prömiyerini 47. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapan, Selcen Ergun’un ilk uzun metrajlı filmi "Kar ve Ayı"nın Türkiye galası 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde gerçekleştirildi. Gösterimde Selcen Ergun’a filmin oyuncularından Merve Dizdar, Saygın Soysal, Erkan Bektaş, Onur Gürçay, görüntü yönetmeni Florent Herry, kurgucu Çiçek Kahraman, yapımcı Nefes Polat ve senarist Yeşim Aslan eşlik etti.

Selcen Ergun’un senaryosunu Yeşim Aslan’la birlikte yazdığı "Kar ve Ayı"da kışın bitmek bilmediği uzak bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin oradaki erk ilişkileri, sır ortaklıkları ve şüpheyle yüzleşme hikâyesi anlatılıyor. Türkiye – Almanya – Sırbistan ortak yapımı filmin oyuncu kadrosunda Merve Dizdar, Saygın Soysal, Asiye Dinçsoy, Erkan Bektaş, Derya Pınar Ak, Onur Gürçay ve Muttalip Müjdeci yer alıyor. 

Görüntü yönetmenliğini Florent Herry’nin üstlendiği filmin kurgusu Çiçek Kahraman tarafından yapıldı. Filmin müziklerinde ise Erdem Helvacıoğlu imzası bulunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)