Selahattin Demirtaş, Trendyol’da hedef gösterilmişti: Nefret söylemi içeren ifadeler kaldırıldı

'Efsun' isimli romanı okuyucularla buluşan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Trendyol adlı alışveriş sitesinde hedef gösterildi. Trendyol, tepkilerin ardından ifadeleri kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın pandemi döneminde cezaevinde kaleme aldığı 'Efsun' isimli romanı Dipnot Yayınları tarafından ekim ayı başında okurla buluştu.

Demirtaş’ın son kitabı 'Efsun', Türkiye’nin önde gelen alışveriş sitelerinden Trendyol’da da satışa sunuldu. Trendyol’daki ‘İyikivar’ isimli online mağazada bazı kullanıcılar, Demirtaş’ı ve kitabı satın alanları hedef aldı.

NEFRET SÖYLEMİ İÇEREN İFADELER YER ALDI

Efsun'u satan ‘İyikivar’ adlı dükkana yöneltilen "soru" kısmında Selahattin Demirtaş’a yönelik, “terörist” ve “vatan haini” ifadelerinin bulunduğu çok sayıda paylaşım yer aldı. Bu ifadeler kullanıcıların şikayetine karşın kaldırılmadı.

Demirtaş’ın kitabını satın alanlara yönelik nefret söylemi içeren paylaşımlar şöyle:

“-Terörist vatan haini bi insanın kitabında ne yazabilir ki pislikten başka yazsa da ne hayır gelir bide bunu alanlar var topunuzu bir araya getirip yakmak lazım”

“-Bunun yazarı bizim terorist selo mu? Yoksa isim benzerliği mi?”

“-Vatan haininin kitabını satmak ne kadar güzel (:”

.

TRENDYOL: EKİPLERİMİZ TARAFINDAN KONTROL EDİLİYOR

Kullanıcıların, nefret söylemi içeren ve Demirtaş’ı hedef alan yorumları şikâyet etmesine rağmen kaldırılmamasının nedenini sorduğumuz Trendyol müşteri hizmetleri temsilcisi, konuya ilişkin “Satıcının panelindeki yorumlar küfür hakaret içermediği sürece kaldırılamıyor. Küfür, hakaret ve argo yorumlar varsa şikâyet işlemleri uygulanıyor. Küfür, hakaret ve argo olmayan yorumlar için sadece şikâyet edilebiliyor” açıklaması yaptı.

“Terörist vatan haini bi insanın kitabında ne yazabilir ki pislikten başka yazsa da ne hayır gelir bide bunu alanlar var topunuzu bir araya getirip yakmak lazım” ifadelerinin argo ya da hakaret içerip içermediğini sorduğumuz yetkili, “Ekiplerimiz tarafından kontrol ediliyor. Onun dışında geri kalan argo içermeyen yorumlar sadece şikâyet üzerine bildiri açılabiliyor” yanıtını verdi.

TRENDYOL DEMİRTAŞ’I HEDEF ALAN İFADELERİ KALDIRDI

Efsun'u satan ‘İyikivar’ adlı dükkana yöneltilen "soru" kısmında Selahattin Demirtaş’ı ve kitabı satın alan okurları hedef alan ifadeler, Gazete Duvar’ın haberinin ardından Trendyol tarafından kaldırıldı.

.