Seçmenden Tunç Soyer'e: Bu düzen değişsin artık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talebini sorduğu Aynur Tütüncü, "Bıktık bu düzenden. Emekli maaşıyla dört nüfus geçiniyoruz. Kendileri çift maaş alıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Menderes ziyaretinde sohbet ettiği 74 yaşındaki Aynur Tütüncü, emekli maaşıyla geçinemediklerini söyledi. Tütüncü, “Bu düzen değişsin artık, bıktık. Emekli maaşıyla dört nüfus geçiniyoruz, yetmiyor” dedi. Soyer de “Canla başla çalışıyoruz, yapacağız, değiştireceğiz. Çocuklarımızın torunlarımızın yüzü gülecek” yanıtını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Küçük Menderes turu kapsamında Tire'nin ardından Menderes ilçesinde esnaf ve köylülerle bir araya geldi.

'KAHVEYİ SATILIĞA ÇIKARDIK, MÜŞTERİ BİLE YOK'

Soyer'in, Ataköy Mahallesi'nde “Nasılsın iyi misin, var mı bir arzun, isteğin?” diye sorup yanına gittiği Aynur Tütüncü “bozuk düzenden” yakındı.

74 yaşındaki Tütüncü, “Bu düzen değişsin artık. Bıktık bu düzenden. Emekli maaşıyla dört nüfus geçiniyoruz. Kahveyi satılığa çıkardık, müşteri bile yok. Yeter artık. Bu Türkiye'nin düzeni değişsin artık. Kendilerine çift maaşlar alıyorlar. Biz bir emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“Yetmiyor artık. Tarlalar, satılmadık yer kalmadı. Herkes satıyor, geçinmeye, karnını doyurmaya bakıyor” diyen Tütüncü, “Sizden çok memnunuz. Allah ülkemize birlik düzen versin. Sizi başımızdan eksik etmesin. Allah sizden razı olsun. Bizi insan yerine koyup köyümüze gelip derdimizi sorduğunuz için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer de Tütüncü'ye “Canla başla çalışıyoruz, yapacağız, değiştireceğiz. Çocuklarımızın torunlarımızın yüzü gülecek. Bu toprağın insanı bizim baştacımız” şeklinde yanıt verdi. (ANKA)