Seçimi kaybeden Le Pen: Bu, kendi içinde büyük bir zafer

2. tur seçimde Macron'un yüzde 58'lik oyuna karşı yüzde 42'de kalan ancak Fransız aşırı sağına tarihin en yüksek oyunu kazandıran Le Pen: Bu gecenin sonucu kendi içinde büyük bir zaferdir...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fransa’da Cumhurbaşkanlığı seçimi, ikinci turda tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan 58,20’le mevcut Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron çıktı. Macron'un aşırı sağcı rakibi Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen ise oyların yüzde 41,80 ile ülke tarihinde aşırı sağın ulaştığı en yüksek oyu aldı.

Le Pen sonuçların netleşmesi sonrası ilk açıklamasında yenilgiyi kabul edip aldığı oy oranına dikkat çeken Le Pen, "Ülkenin üzerinde büyük bir özgürlük rüzgarı yükselebilirdi. Seçimler aksini belirledi. Bu gecenin sonucu kendi içinde büyük bir zafer" dedi.

12 ve 19 Haziran'da yapılacak Ulusal Meclis seçimi için mücadele edeceklerini söyleyen Le Pen, "Bu akşam yasama seçimlerinin büyük seçim savaşını başlatıyoruz. Bu savaşı Jordan Bardella ile yapacağım. Ulusal Cephe, nereden gelirse gelsin, Emmanuel Macron'un politikalarına karşı bir araya gelmek isteyen herkesi birleştirmek için çalışacak" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Fransa Macron Le pen