Macron'dan Le Pen'e: Aşırı sağ korkuları ve kızgınlıklarıyla yaşıyor

Fransa'da 24 Nisan'da yapılacak seçimler öncesi Macron ve Le Pen arasında polemik sürüyor. Macron, Le Pen için "Aşırı sağ korkularıyla yaşıyor" derken Le Pen ise "Fransızları sevmiyor" tepkisi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 24 Nisan'da yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi iki aday, Emmanuel Macron ve Le Pen seçim kampanyalarını sürdürüyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, France Inter radyosuna bugün yaptığı açıklamada, Ulusal Cephe lideri Le Pen'le ilgili "Aşırı sağ korkuları ve kızgınlıklarıyla yaşıyor" dedi.

Yayında, ülkede yaşam koşullarının zorlaşması nedeniyle artan bir öfke olduğunu kabul eden Macron, söz konusu öfkeyi yatıştıramadığını da belirtti. Le Pen'le ilgili ise şunları söyledi: "O, öfkeyi yatıştırabilecek bazı şeyler yapabiliyor, örneğin seçmenlerin soru ve isteklerine hızlı yanıtlar verebiliyor. Aşırı sağ korkular ve kızgınlıklarla yaşıyor" diye konuştu. 

Le Pen ise Europe 1 radyosuna bugün verdiği demeçte Macron'u kibirli ve seçmenleri küçümsemekle suçlayarak "Fransızları sevmiyor" dedi.

Öte yandan, ülkede Macron'a desteğin yüzde 55,5-57,5 dolaylarında olduğu yönünde anketler yayınlanıyor. Seçimlere katılım oranının ise yüzde 72-74 arasında olması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

 

 

 

 

Etiketler macron le pen