Şebnem Şirin’in teyzesi: Kadınları koruyan yasayı neden kaldırdınız?

Denizli’de Furkan Zıbıncı tarafından katledilen Şebnem Şirin’in teyzesi, yetkililere “Kadınları koruyan yasayı neden kaldırdınız?” diye seslendi.

Şebnem Şirin’in teyzesi Zehra Tokat, Denizli Kadın Platformu ile açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

Mükerrem Yollu

DENİZLİ - Şebnem Şirin, 27 Ekim’de Denizli'nin Pamukkale ilçesinde Furkan Zıbıncı tarafından boğazı kesilerek katledildi. Denizli Kadın Platformu, bugün yaptığı basın açıklamasıyla Şebnem Şirin cinayetini protesto etti. Basın açıklamasına katılan Şebnem Şirin’in teyzesi Zehra Tokat “Kadınları koruyan yasayı neden kaldırdınız? Bu canavar erkeklerin daha da güçlenmesi için mi kaldırdınız?” diye sordu.

‘KATİLİN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUZ’

Denizli Kadın Platformu Sözcüsü Ayşegül Odabaşıoğlu “Şebnem'imiz vahşice katledildi. Ciğerimiz yandı. Hayatının baharında zararsız bir insan, cinsel istismar, gasp, trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi suçlardan altı ayrı kaydı olan bir katil tarafından katledildi. Bir bireyin yaşam hakkını alan bu katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi. Odabaşıoğlu iktidarın katledilen kadınların sorumlusu olduğunu söyledi.

Açıklamanın ardından söz alan Şebnem Şirin’in teyzesi Zehra Tokat, yetkililere seslenerek “Kadınları koruyan yasayı neden kaldırdınız? Bu canavar erkeklerin daha da güçlenmesi için mi kaldırdınız? Yeter artık yeter. Benim kızım, evladım bilseydi o canavarın suç makinesi olduğunu, yanından geçer miydi?” diye konuştu.